Evolució i impactes dels sistemes de producció d'aliments primitius (EARLYFOODS)
EarlyFoods és un projecte de recerca multidisciplinar en què participen científics sènior i júnior que treballen a la intersecció de les ciències socials i mediambientals i l'arqueologia prehistòrica entre l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i el Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Els objectius generals d'EarlyFoods són
- avançar en la nostra comprensió dels orígens i la naturalesa canviant dels primers sistemes de producció d'aliments, i
- documentar i quantificar els seus impactes als entorns naturals del passat.
EarlyFoods aprofitarà els projectes de recerca en curs dels membres del nostre equip a regions amb evidències de trajectòries evolutives contrastades a les primeres economies de producció d'aliments: el sud d'Europa i Anatòlia, ia la Sud-amèrica tropical i subtropical.
EarlyFoods servirà de plataforma per catalitzar i donar suport als esforços de recerca al voltant del tema en aquestes zones.