Universitat - Empresa

Què és el Workshop Universitat-Empresa

El II Workshop Universitat – Empresa en Arxivística i Gestió de Documents

El II Workshop Universitat – Empresa en Arxivística i Gestió de Documents és, com va ser la primera edició, una experiència d’intercanvi entre la universitat i les empreses i entitats dedicades a la gestió dels documents, de la informació i dels arxius. Es tracta d’una iniciativa pionera al nostre sector que té per objectiu reforçar els vincles entre el món empresarial i l’alumnat, les persones titulades i el col·lectiu de professionals per tal de facilitar la seva incorporació o millora laboral davant les necessitats del mercat de treball.

L’objectiu principal del Workshop, per tant, és facilitar l’intercanvi de coneixement i d’experiència entre les empreses i les persones formades a la universitat i que han adquirit les habilitats i coneixements en gestió documental, arxivística i tractament de la informació.

El Workshop esdevé el punt de trobada biennal on les empreses i les entitats exposen la seva missió, visió i objectius, els projectes que duen a terme i quins són els perfils de professionals que necessiten per atendre’ls. I on les persones que s’estan formant i les que ja estan titulades poden promocionar-se directament amb les empreses del sector.

La relació entre la Universitat i l’Empresa

La Universitat i l’Empresa han d’entendre’s necessàriament en una relació sinèrgica. Tot i que ambdues institucions tenen objectius diferents, també es converteixen en punts de trobada dins d’una societat canviant i dinàmica que les exigeix adaptar-se constantment. Aquesta relació és fonamental per aprofitar les múltiples oportunitats de trobada i les diverses vies de col·laboració que poden existir entre ambdues institucions.

La universitat és un dels espais de formació superior per excel·lència i actua com a agent formador al llarg de la vida de les persones. En aquest context, les empreses tenen un paper essencial en les accions de formació de la universitat. Poden ajudar a determinar quines competències, habilitats i coneixements són necessaris per a les persones que s’han d’incorporar al mercat laboral o volen millor les seves perspectives laborals.

Aquesta col·laboració no només beneficia l’alumnat, que rep una formació més alineada amb les necessitats reals del mercat, sinó també les empreses, que poden assegurar-se que els i les futures professionals estan més ben preparades per afrontar els reptes del món laboral actual. D’aquesta manera s’estableix un cercle virtuós on la universitat i l’empresa es beneficien mútuament, contribuint al desenvolupament socioeconòmic de la comunitat i de les persones.