A la Restauració

Prevenció del malbaratament alimentari a la restauració

Guia Malbaratament Alimentari

En un establiment de restauració malbaratar els aliments és perdre un dels recursos fonamentals del servei. El campus de la UAB disposa d’una oferta d’establiments de restauració que generen residus alimentaris diàriament i on cal procurar minimitzar el malbaratament al màxim.

Com podem evitar malbaratar els aliments a la universitat?

• Si menges als bars i restaurants, demana la ració de menjar justa que creguis que menjaràs.
• Pots demanar que et preparin el menjar sobrer per endur-t’ho.
• Finalment, si hi ha restes de menjar que no es poden aprofitar, recorda que aquests residus s’han de depositar als cubells marrons que trobaràs als bars i restaurants i menjadors del campus.

Per tal que aquests centres puguin aprofitar millor els aliments la UAB i la Fundació Alícia van editar la guia “Aprofitem el menjar! Una guia per a la reducció del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering”. Es tracta d’una eina útil, amb mesures concretes per fer més eficients els establiments de restauració mitjançant un millor aprofitament dels aliments.