Escena UAB: les aules de dansa, música i teatre pugen a l'escenari
Amb l’arribada de la primavera, ja es preparen les mostres finals de cada una de les Aules de Cultura UAB. El primer a representar el treballat durant aquest curs serà el Grup Estable de Teatre de la UAB, dirigit per Ricard Gàzquez. Amb l’obra Entre nosaltres tot va bé, de Dorota Marlowska començaran l’Escena UAB. Continuarà el grup d’Interpretació Teatral Nivell 1 amb l’espectacle Sobre el fenomen de les feines de merda, dirigit per Màrcia Cisteró. Per acabar amb el teatre, el grup d’Interpretació Teatral Nivell 2 representaran Els paparazzis o crònica d’una mort anunciada. Pel que fa a la dansa, es podrà gaudir de dos espectacles; Anem, interpretat pel grup de Dansa Contemporània Nivell 1 i dirigit per Mario G. Sáez, i Ten to Ten, representat pel Nivell 2 i dirigit per Laia Santanach. Per acabar, l’Orquestra de la UAB i el Cor de la UAB interpretaran el seu tradicional Concert de Primavera.

El Grup Estable de Teatre iniciarà les mostres d’arts escèniques el 29 i 30 de maig a les 18.30 h. Aquest reconegut grup teatral universitari, dirigit per Ricard Gàzquez, representarà una escenificació del text Entre nosaltres tot va bé, de l’autora polonesa Dorota Maslowska. Aquest text és una de les màximes representacions de l’autora, coneguda per la seva fortalesa i la importància que li dona al llenguatge. A continuació, el 15 de maig a les 15.30 h i a les 19.30 h es podrà gaudir de l’obra Sobre el fenomen de les feines de merda, de Joan Yago. Els alumnes del grup d’Interpretació Teatral Nivell 1, dirigits per Màrcia Cisteró, representaran aquesta obra. Sobre el fenomen de les feines de merda recorre les situacions absurdes i poc convencionals que es produeixen a diverses feines que, segons l’autor són considerades com a “feines de merda”.
Continuant amb les mostres, el 28 de maig a les 18 h i el 29 de maig a les 13 h, el grup d’Interpretació Teatral Nivell 2 representarà Els paparazzis o crònica d’una mort anunciada, de Matéi Visiniec. Aquest dramaturg és conegut pels seus jocs estranys i poètics. A partir de vuit actors, es crearà una atmosfera insòlita i suggerent on els personatges es trobaren amb una situació dramàtica i amb tocs de comèdia, tot dirigit pel professor Arnau Vidal.
Quant a la dansa, el 12 de maig es podrà gaudir dels espectacles dels dos grups d’aquesta activitat artística de Cultura UAB. El grup de Dansa Contemporània Nivell 1 interpretarà Anem, un espectacle basat en l’avenç malgrat les dificultats. El director, Mario G. Sáez ho explica així: “Continuem avançant malgrat les dificultats i creixem ballant amb elles. Continuem creant una nova manera de comunicar-nos i deixem que la nostra imaginació atrapi les vostres mirades. Continuem endavant perdent les nostres pors i deambulem inventant una nova realitat. Anem? Anem!”. Per altra banda, el grup de Dansa Contemporània Nivell 2, dirigit per Laia Santanach posarà fi a la mostra d'aquesta aula amb Ten to Ten, una nova creació de dansa amb deu personalitats, deu mirades, que comencen un viatge que acabarà en el mateix punt de partida des d'un altra perspectiva. Santanach assigna paraules a l’obra i la descriu d’aquesta forma: “Per a moltes doctrines, el deu és un nombre sagrat, símbol de la perfecció de l'univers manifestat, de la culminació d'un recorregut. El deu té diversos significats, entre ells, la perfecció, el compliment de metes, la transformació, la fi d'un cicle i l'inici d'un de nou.”
Per acabar, l’Orquestra de la UAB i el Cor de la UAB realitzaran el seu tradicional Concert de Primavera el 2 de juny. Per celebrar el canvi d’estació, interpretaran diverses peces, com la Simfonia num. 5 de Schubert o Pelléas et Mélisande, de Gabriel Fauré.
Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí bisetmanal per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.