La Fundació UAB

Rècord de rapidesa en evacuar Casa Convalescència durant un simulacre d'incendi

IMG_Simulacre_Casa_Convalescencia_2024
IMG_Simulacre_Casa_Convalescencia_2024

El personal propi de l’edifici barceloní i de Study Abroad van sortir de l’immoble en 6 minuts i 30 segons, marcatge molt inferior al de l’any passat, de 14 minuts i 45 segons.  

16/12/2024

El dimecres 4 de desembre, Casa Convalescència va dur a terme un simulacre d’emergència dins del corresponent Pla d’Autoprotecció homologat el juny de 2022, que es va desenvolupar amb èxit i rècord de rapidesa i coordinació de totes les parts implicades. L’escenari consistia en un foc originat a la quarta planta de l'Ala Sud del complex, que obligava a l’evacuació general de tot l’edifici de Casa Convalescència. La capacitació de les persones que han d’intervenir, la verificació de disposar dels mitjans adients i l’avaluació de la conveniència dels protocols definits, eren els principals objectius del simulacre. 

L’alarma va saltar a les 12:19 hores, hora en la qual l’immoble barceloní comptava amb una gran afluència, especialment a la Biblioteca del soterrani i a l’Ala Sud, on s’estaven duent a terme els programes de Study Abroad. Un cop activat el detector de fum amb l’ajuda de l'empresa mantenidora dels equips de detecció i protecció contra incendis, en qüestió de 6 minuts i 30 segons, tothom s’havia mobilitzat i sortit de Casa Convalescència, batent el rècord de l’any passat, de 14 minuts i 45 segons. Enguany, des de l’activació del detector de fum fins a la conclusió completa del simulacre, van transcórrer un total de 13 minuts.  

 

Col·laboració amb els estudiants de Prevenció i Seguretat Integral de l’Escola FUAB Formació 

Com a membres actius durant la jornada, van participar els treballadors i treballadores de la quarta planta de Casa Convalescència (CC), el Cap d'Intervenció (CI), el Cap d'emergència (CE), l'equip de Primera Intervenció (EPI) del quart pis, l’equip d'Alarma i Evacuació (EAE), l’equip de Primers Auxilis (EPA), els responsables dels dos punts de trobada (el jardí de l’entrada principal St. Antoni M. Claret/St. Quintí i el jardí de l’entrada per l’Hospital) i el Comitè d’Emergència. Pel que fa als membres externs, va intervenir el Centre de Control de Seguretat de l’Hospital de Sant Pau.  

El procediment va comptar amb la col·laboració i les aportacions de dos tècnics del Servei de Prevenció Aliè de Casa Convalescència, Vitaly Health Services, la tècnica de Seguretat i Salut del Servei de Prevenció de l'Hospital de Sant Pau, Eva Martínez Vázquez, i dos estudiants del grau de Prevenció i Seguretat Integral de l’Escola FUAB Formació, Pol Mantero Miralles i Carolina Solavera Navarro.