Marca la casella de la matrícula que contribueix a la solidaritat i la justícia global
Si el pròxim curs 2024/25 ets estudiant de la UAB, pots fer la teva matrícula solidària, una iniciativa que permet fer una aportació econòmica de 18 euros, els quals aniran destinats a projectes de cooperació universitària amb països del Sud i de sensibilització per a la justícia global.
La Fundació Autònoma Solidària (FAS) inicia la campanya ‘Matrícula Solidària’ per construir una universitat solidària i socialment compromesa. La campanya va dirigida a l’alumnat que es matricula i se li interpel·la per a què faci una aportació de 18 euros en el moment de fer efectiva la matrícula.
Les donacions de l’alumnat, igual que les de tot el professorat i personal d’administració i serveis, van destinades al Fons de Solidaritat de la UAB, el qual dona suport a projectes de cooperació i educació per a la justícia global impulsats per la pròpia comunitat universitària.
La Justícia Global fa èmfasi en les causes profundes de les injustícies en les relacions entre el Nord i el Sud globals, i posa el focus en els efectes i la responsabilitat dels països enriquits sobre les vulneracions de drets als països empobrits. Davant d’aquestes i altres problemàtiques vinculades a la cooperació, la Universitat i la seva comunitat prenen un paper clau en la creació de condicions que facin possible un món més just, divers i en pau.
Si ets estudiant i vols col·laborar amb la matrícula solidària, només has de marcar amb una creu la casella quan et matriculis. La teva aportació de 18 euros es destinarà a finançar iniciatives de cooperació a països del Sud global en àmbits com l’educació, la salut, la igualtat de gènere o el medi ambient. A tall d’exemple, el curs passat, 17.000 euros van provenir de les 950 aportacions econòmiques dels estudiants de la UAB.
A la passada convocatòria, el Fons de Solidaritat ha donat suport a la implementació de 16 projectes presentats per PAS, PDI i estudiants de Màster i Doctorat, els quals seran duts a terme de manera conjunta amb universitats i organitzacions educatives i de la societat civil organitzada de Nigèria, República Dominicana, Moçambic, Uganda, Ghana, Colòmbia, Xile i Equador. Les propostes tenen relació amb la salut sexual i reproductiva, els feminismes, els drets del col·lectiu LGTBI+, la cobertura informativa de la immigració, l’exclusió social, la justícia ambiental i l’educació per a la justícia global.