La UAB acull el I Congrés d’Etnomusicologia i Antropologia de la Música
El I Congrés d'Etnomusicologia i Antropologia de la Música tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a la Facultat de Filosofia i Lletres. Conferències de Josep Martí, del CSIC, i de Gerd Grupe, de la Kunst Universität, i un taller de Gamelan són algunes de les activitats que s’hi duran a terme.

L'esdeveniment, en què participaran prop d'un centenar d'estudiants i d'investigadors de tot el món, i ofereix un total de 60 presentacions agrupades en 15 sessions amb temàtiques com les etnicitats, els nacionalismes i les pràctiques en els societats contemporàneas, la música en escenaris de mobilitat en relació als transnacionalismos i els camps migratoris i les teories i metodologies aplicades a l'estudi de la música en el seu context.
La conferència plenària de l'investigador del CSIC Josep Martí inaugurarà el programa. Sota el títol “Not without my music: music as a social fact” el músic i antropòleg cultural explicarà que la música posseeix la capacitat no tan sols de suggerir identitats, ordes socials o intercanvis, sinó que els cogenera. A més, Gerd Grupe, investigador de la Kunst Universität, impartirà la conferència plenària “From tacit to verbalized knowledge. Towards a culturally informed musical analysis of Central Javanese karawitan”. Per altra banda, el professor Jordi Casadevall, oferirà un taller de Gamelan (un conjunt instrumental tradicional d’Indonèsia) al Museu de la Música de Barcelona.
El congrés, amb el suport de la Facultat de Filosofia i Lletres, està coorganitzat pels grups de recerca egolab-GRAFO, del Departament d’Antropologia Social i Cultural, el Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques (GRAPA) de la UB, el Grup de Recerca de Músiques de Societats Contemporànies (MUSC), la Fundació Milà i Fontanals (IMF-CSIC) i el Museu de la Música de Barcelona.