Gran final de la tercera edició dels Neurotalent Games
Els millors classificats d’entre els alumnes de 1er d’ESO de Catalunya que han participat en els Neurotalent Games competiran aquest dissabte, 26 d’abril, a la gran final que tindrà lloc al museu de la ciència Cosmocaixa de Barcelona. Les proves són avalades per l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB).

La gran final de la tercerca edició de concurs Neurotalent Games tindrà lloc aquest dissabte a Cosmocaixa, amb la participació dels millors alumnes de 1er d’ESO classificats. L’activitat està organitzada per la Fundación Rosa Maria Vivar, que impulsa projectes que contribueixin a crear coneixement i a sensibilitzar sobre l’Alzheimer. L’objectiu de la iniciativa és explicar la importància d’entrenar les capacitats neuroplàstiques durant tota la vida per fer front a l’envelliment natural del cervell i les malalties neurodegeneratives. La iniciativa de la fundació compta amb l’assessorament científic de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) i el suport de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Govern d’Andorra, així com la col·laboració de la Fundació ”la Caixa”.
Més de 5.200 alumnes d’un centenar de centres educatius de secundària de Catalunya i enguany per primer cop, Andorra, estan participant en aquesta competició de memòria i treballen totes les seves funcions cognitives a través de realitzar uns determinats exercicis de memòria, tots ells molt divertits i variats, com ara descodificar un missatge secret, desxifrar enigmes de lògica o recordar una seqüencia d’imatges, paraules, melodies o números en un temps concret. En aquestes tres edicions, ja son més de 17.000 joves que han participat en aquesta iniciativa de salut i prevenció.
L’acte de lliurament de medalles i premis a les persones guanyadores i finalistes estarà conduit i presentat per la periodista Maria Huguet, i comptarà amb la conferència “Un cervell sa per a tota la vida. Evidències científiques per cuidar la memòria” per part de la professora Marta Portero, del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut, de la Facultat de Psicologia i de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Hi intervidran la presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, Margarita Oliva, el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, la directora General d’Educació Inclusiva de la Generalitat de Catalunya, Susana Tarapiella, i el responsible de l’Àrea de Relacions amb Entitats Socials de Fundació ”la Caixa”, Valeri Ruiz.