Conferència magistral sobre la intel·ligència artificial i els arxius
El dimarts 4 de febrer, l’àmbit d’Arxivística i Gestió de Documents UAB col·labora, juntament amb ODILO i ANABAD, en una xerrada en línia impartida per Pepita Raventós, responsable d’Arxius i Gestió de Documents de la Universitat de Lleida, sobre la validesa dels conceptes arxivístics davant la IA.

L’àmbit d’Arxivística i Gestió de Documents de l’Escola FUAB Formació, juntament amb la Federación Española de Asociaciones de Archiveros, Bibliotecarios, Arqueólogos, Museólogos y Documentalistas (ANABAD) i l’empresa ODILO, col·labora en una sessió magistral sobre intel·ligència artificial i arxius el proper dimarts 4 de febrer, de 17 h a 19 h.
La conferència “Reflexiones sobre los conceptos archivísticos y su validez ante la IA. Nuestra experiencia”, que tindrà lloc en modalitat online, serà a càrrec de Pepita Raventós, directora de la secció d’Arxius i Gestió de Documents de la Universitat de Lleida i primera doctorada d’Arxivística i Gestió de Documents UAB (ESAGED).
La xerrada s’emmarca dins del curs “La administración digital: conceptos, contexto, normas, métodos y prácticas”, que va començar l’octubre de 2024 i dura fins al 30 de juny de 2025, dirigit per Alejandro Delgado i amb la col·laboració també dels tres organismes. Les assignatures i múltiples conferències que ofereix aquesta formació especialitzada permeten que els estudiants adquireixin eines per dur a terme les tasques corresponents a aspectes normatius i tecnològics dins de l'administració electrònica.
Aprendre a contextualitzar els arxius en un entorn digital
L'objectiu d'aquest curs és enquadrar la teoria i la pràctica de l'Arxivística i la Gestió Documental en el context normatiu i tecnològic d'un entorn digital. S’aborden temes com l’adaptació a les tecnologies emergents i les pràctiques actuals. Amb un enfocament en aspectes legislatius, estàndards de mercat i context socioeconòmic, la formació pretén ser una experiència enriquidora per a tots els participants a la recerca de coneixements actualitzats i rellevants a l’àmbit digital.
L’itinerari es divideix en diverses unitats teòriques amb una durada de 400 hores, que es certificaran per demostrar les habilitats i els coneixements adquirits al llarg del curs.