Nova edició de l’Escola d’Estiu LIPHE4 a l’ICTA-UAB
L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acollirà la propera edició de l'Escola d'Estiu LIPHE4, del proper 8 al 12 de juliol.

El curs està coorganitzat per LIPHE4 i el projecte Horizon2020 "Moving Towards Adaptive Governance in Complexity: Informing Nexus Security" (MAGIC), liderat per l'ICTA-UAB.
Sota el títol "Reptes complexos de sostenibilitat: El nexe entre l'aigua, l'energia i els aliments" té com a objectiu familiaritzar els participants amb la teoria i les aplicacions de l'"Anàlisi Multi-Escala Integrat del Metabolisme Social i ecosistèmic"(MuSIASEM pel seu nom en anglès) i del Quantitative Story-Telling (QST). En aquesta edició de 2019, el curs mostrarà l'ús del MuSIASEM per dur a terme una anàlisi relacional (enfocament de nexus) del patró metabòlic dels sistemes socioecològics en diferents dimensions i escales d'anàlisi en relació amb els problemes complexos de sostenibilitat que s'aborden des del projecte Horizon2020 MAGIC.
El curs abordarà de manera específica una visió general dels reptes plantejats a la governabilitat pels problemes complexos de sostenibilitat i il·lustrarà sobre un enfocament nou capaç de gestionar aquests desafiaments. El curs oferirà una introducció al MuSIASEM. El marc comptable del MuSIASEM és una alternativa a l'anàlisi econòmica, ja que no només considera els canvis en el nivell de vida material, sinó també en els factors ambientals i socials. MuSIASEM utilitza l'anàlisi relacional per construir una representació quantitativa del patró metabòlic dels sistemes socioecològics.
El material que es presentarà està basat en els resultats del projecte Horizon 2020, finançat per la Unió Europea, "Moving Towards Adaptive Governance in Complexity: Informing Nexus Security" (MAGIC) (https://magic-nexus.eu/).
El format de l'escola d'estiu consisteix en seminaris i grups de treball pràctics que aplicaran conceptes teòrics als casos pràctics. El curs està dirigit a estudiants avançats, investigadors i professionals. Els participants hauran de tenir interès a aprendre sobre enfocaments i idees noves relacionades amb els sistemes socioecològics, l'avaluació integrada i el desenvolupament sostenible.
Per obtenir més informació, visiteu https://www.liphe4.org/en/ o contacti a Sandra Bukkens: bukkens@liphe4.org