Voluntariat i cooperació
La Fundació Autònoma Solidària fa de la UAB una universitat compromesa amb la realitat social, fomenta la participació de la comunitat universitària i garanteix la igualtat d'oportunitats.
La Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia és un centre relativament jove, que va ser inaugurat l'octubre de 1986. Va ser impulsada per professorat de Sociologia i Ciència Política, que fins llavors havien exercit a les Facultats d'Economia i de Dret, i va ser el primer centre universitari creat per la Generalitat de Catalunya després del traspàs de competències per part del Ministeri d'Educació.
Des del curs 1986-1987 fins l'entrada en vigència dels plans d'estudis de 1992 les llicenciatures eren només de segon cicle, amb un curs d'accés, fet que va suposar procedències multidisciplinars. A partir del curs 1992-1993 es van iniciar les llicenciatures de 4 anys, que també permetien accessos directes a segon cicle, però molt més restringits.
El curs 2009-2010 es van implantar els Graus universitaris amb els criteris de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que també van implicar la introducció del Treball de Fi de Grau per a tot l'alumnat.
Uns anys abans, el 2006-2007 es van començar a impartir màsters oficials. El nostre primer títol va ser el Màster Europeu de Treball i Política Social. Posteriorment es van incorporar el Màster en Gestió Pública, hereu d'un mestratge propi vinculat a l'Escola d'Administració Pública, el Màster en Investigació en Sociologia Aplicada, el Màster Participació i Polítiques Socials, i el Màster Pensar i Governar les Societats Complexes, que actualment no s'imparteixen.
La darrera novetat ha estat la incorporació d'itineraris curriculars simultanis que permet obtenir els títols de Grau en Ciència Política i Gestió Pública + Grau en Dret, o bé el Grau en Estadística Aplicada + Grau en Sociologia.
La Fundació Autònoma Solidària fa de la UAB una universitat compromesa amb la realitat social, fomenta la participació de la comunitat universitària i garanteix la igualtat d'oportunitats.
A més de l'àmbit associatiu, cultural, esportiu i acadèmic-professional dels col·lectius d'estudiants, hi ha també institucionals on l'estudiantat pot participar en la governança i la gestió de la universitat.
La Sala Cinema de la UAB disposa d'una programació estable de cinema, documentals, produccions de televisió, cicles i seminaris temàtics i altres activitats a l'entorn del món audiovisual.
A la Sala Teatre trobareu una variada programació de dansa, teatre i música de producció pròpia i d'espectacles professionals, així com activitats acadèmiques o actes institucionals.
La UAB té espais de formació i creació artística regular en què s'ofereix l'oportunitat d'iniciar-se o continuar amb la formació d'una disciplina artística: dansa, teatre, cor, orquestra i cor de cambra.