Arxiu de notícies
Els boscos amb fusta morta tenen un 23% més de biodiversitat
La Setmana de la Ciència, un any més un èxit a la Facultat!
Celebració de Sant Albert a les Facultats de Ciències i de Biociències
Celebració de les XII Jornades de Biotecnologia de Catalunya a la Facultat de Biociències de la UAB
El genoma de les tortugues aporta noves claus sobre l'evolució dels vertebrats
Científiques de la UAB i la Universitat Estatal d’Iowa han assemblat els genomes de dues espècies de tortugues de coll amagat inèdits fins ara. Els resultats, que han revelat una nova estructura tridimensional del genoma en el grup filogenètic dels rèptils, ocells i mamífers, contribuiran a desenvolupar estratègies més efectives de conservació de les tortugues i a estudiar l’evolució del genoma i l’organització cromosòmica en els vertebrats.
Inauguració del curs acadèmic 2024-2025 a la Facultat de Biociències amb una conferència del Dr. Jordi Barbé
L'estudi microscòpic de les dents de llet desvela el misteri de la mort dels nadons ibers enterrats dins les llars
Un estudi de la UAB amb la col·laboració de la UVic-UCC i el Sincrotró ALBA conclou que els nadons de la cultura ibera (VIII-I a. C.) que van ser inhumats en contextos domèstics van morir per causes naturals, com ara complicacions del part o prematuritat, i no per pràctiques rituals. Els investigadors han aplicat una metodologia innovadora, basada en l’estudi de la línia neonatal dental amb microscòpia òptica i microfluorescència amb llum de sincrotró, per analitzar les dents presents en els esquelets de 45 infants i han identificat amb precisió tant el moment del naixement com de la mort.
Inauguració del curs acadèmic 2024-2025 a la Facultat de Biociències amb una conferència del Dr. Jordi Barbé
La Facultat de Biociències va inaugurar el curs acadèmic 2024-2025 amb una conferència sobre els superbacteris a càrrec del Dr. Jordi Barbé, catedràtic de Microbiologia del Departament de Genètica i de Microbiologia. L’acte, celebrat el dilluns 14 d’octubre a les 13:00h, va incloure també el reconeixement als millors Treballs de Fi de Grau del curs 2023-24 i als premiats del curs anterior 2022-23, així com un reconeixement per part de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM) a l'alumnat dels graus en Bioquímica i Biotecnologia amb la millor trajectòria acadèmica.