Saltar al contenido
Coneix Alumni

Coneix els projectes

donacions

Des de la UAB volem transformar el món a través de la docència, la recerca i la transferència per millorar la salut, l'educació, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU. Per això, estem impulsant projectes ambiciosos de recerca, solidaritat i cultura.


Com a alumni UAB, hi vols contribuir?  Qualsevol aportació, per petita que sigui, pot ser de gran ajuda.

 

En quins projectes pots col·laborar?

Perquè la raresa mereix esperança: ajuda l'Anton, l'Andreu i la Mireia a combatre la deficiència d'ADSL

Necessitem el teu suport per desenvolupar un tractament terapèutic per aquesta malaltia genètica ultrarara, que afecta uns 80 nens i nenes al món. Dona perquè l’Anton, l'Andreu i la Mireia puguin millorar la seva vida i tinguin un futur ple de possibilitats.

Ajuda'ns a documentar i visibilitzar les lluites per la justícia ambiental

L'Atles Global de Justícia Ambiental (EJAtlas) és una eina que documenta conflictes ambientals i visibilitza els impactes ecològics, socioeconòmics i en la salut que l'economia extractiva genera arreu del món. També mostra les alternatives i propostes de centenars de ciutadans, activistes i moviments socials que lluiten per un futur més just i sostenible.

Microplàstics: ajuda'ns a identificar-los!

Un equip de l'IRTA impulsa MP Watching, un projecte per desenvolupar una metodologia assequible per a detectar microplàstics al medi. Aquest projecte va ser el guanyador de la 12a edició del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB. 

Teràpia gènica per a una malaltia rara que afecta infants
Impulsa la investigació d'un grup de recerca de la UAB que treballa per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52). Només vuit infants al món pateixen aquesta malaltia. Un d’ells és una nena de Badalona, l'Abril.-

A la recerca d'un tractament per als afectats per la síndrome de Wolfram

Ajuda'ns a aconseguir una solució de teràpia gènica per a aquesta malaltia neurodegenerativa rara i molt severa. Volen trobar un tractament per a aquesta malaltia neurodegenerativa rara i molt severa, que afecta al voltant de 30.000 persones en tot el món, 70 de les quals es troben a l'estat espanyol. Un grup de recerca de la UAB proposa fer servir eines de teràpia gènica.

Ajuda'ns a conèixer la Linya, la primera sapiens del Prepirineu

Vols saber més sobre els primers pobladors del Prepirineu que van viure a la Cova Gran de Santa Linya fa 14.000 anys? El Departament de Prehistòria i el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la UAB el 2002 van iniciar treballs arqueològics a la Cova Gran de Santa Linya i, des de llavors, aquest és un dels jaciments amb un registre arqueològic més complet de tota Catalunya. Hi queda reflectida la història dels últims 50.000 anys i s’ha vist que va ser ocupada per dos homínids diferents dels neandertals i dels humans moderns.

Treballant a l'ombra de les piràmides
Ajuda un equip d'egiptologia de la Universitat Autònoma de Barcelona a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Màscares i polques surten de l'arxiu 

Ajuda a recuperar aquest patrimoni musical perdut. Més de 500 partitures de balls de màscares de Carnaval, les músiques de moda que van fer ballar tota Catalunya des de mitjan segle XIX fins a la dictadura de Franco, han romàs inèdites durant dècades en caixes de l’Arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu.

 

dona ara!