Una jornada del projecte TRAIT promou les bones pràctiques i l'atenció a les persones trans
La UAB va organitzar la jornada final del projecte europeu TRAIT (Training to Raise Awareness and Inclusion of Transgender), un esdeveniment que busca crear xarxes de bones pràctiques a l’atenció de les persones trans, el 4 d'abril passat a Barcelona. Es tracta d'una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea (2023-1-CZ01-KA220-VET-000160060) i en la qual la UAB ha participat activament com a sòcia.

Amb el títol "Creant Xarxes i Bones Pràctiques: Atenció a les Persones Trans*" i el lema #BEtranspositive, l'esdeveniment va reunir professionals i activistes per abordar temes relacionats amb la inclusió i el respecte cap a les persones trans*. El projecte TRAIT, ara en la fase final, vol contribuir a establir les bases per a un futur més inclusiu i respectuós. Està previst que enguany es publiqui un llibre sobre comunicació transpositiva que serà d'accés obert.
El focus principal de la jornada va estar en l'autodeterminació del gènere, un aspecte central de la recent Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets LGTBI (coneguda col·loquialment com a Llei trans), on es van desmentir mites que envolten aquesta conquesta constitucional. Un altre dels punts clau de l'esdeveniment va ser la discussió sobre la necessitat de millorar la formació de professionals de l'advocacia i la salut en temes de diversitat de gènere, amb l'objectiu de prevenir la discriminació i les violències i promoure una atenció més empàtica.
La trobada, que es va desenvolupar a les instal·lacions del Palau Robert, va incloure presentacions sobre els èxits i reptes del projecte TRAIT a càrrec de Rosa Almirall, coordinadora de formació TRAIT Barcelona, i Pilar Escotorin, professora del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de la UAB i coordinadora de TRAIT Barcelona. Per la seva banda, Sergio Siverio, professor de dret constitucional de la Universitat de La Laguna, va exposar una anàlisi profunda de la Llei Trans. I la jornada es va completar amb un debat sobre la importància de la formació en l'atenció a persones trans* entre Lina Mulero i Carlo Calella, membres del projecte TRAIT.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Igualtat de gènere