La UAB publica el primer curs en línia en català a la plataforma Coursera
La UAB ha llançat el primer curs en línia en català de la plataforma Coursera: Ensenyament de llengües i alfabetització de persones adultes. Aquest curs, ideat per Júlia Llompart i Emilee Moore, membres del Grup de Recerca en Ensenyament, Interacció i Plurilingüisme (GREIP), pretén donar eines didàctiques al professorat i voluntariat encarregat de la formació lingüística i l'alfabetització de les persones adultes nouvingudes.
![Estudiants](/Imatge/708/1008/estudiants1,3.jpg)
Aquest MOOC el resultat del projecte de recerca col·laboratiu CULT (Construir una comprensió col·laborativa d'ensenyament i l'aprenentatge per al segle XXI, PID2020-115446RJ-I00), finançat pel Ministerio de Ciència, Innovació i Universitats i l'Agencia Estatal de Investigación (MICIU/ AEI/10.13039/501100011033), i ha estat produït pel Programa Institucional MOOC de l'Escola de Postgrau de la UAB.
El curs té una durada de sis hores i s'articula al voltant de cinc mòduls temàtics dedicats a presentar els principis clau de la didàctica de la llengua i l'alfabetització de persones adultes i a orientar sobre com articular propostes a l'aula. Els mòduls estan dissenyats i impartits per un equip d'investigadores, formadores i docents en exercici: Júlia Llompart, Emilee Moore, Dolors Masats, César Herranz, Marta Miñambres, Imma Llort, Denise Holguín i Manuela Simancas.
Es tracta d'un curs d'accés obert i gratuït, com tots els que ofereix la UAB a Coursera. Els cursos de la plataforma han arribat a més de 155 milions d'estudiants d'arreu del món i més de dos milions han fet algun dels 83 produïts per la UAB.
La presència de cursos en català a plataformes com Coursera és important per a la promoció de la llengua i cultura catalanes i per garantir l'accés a l'educació en la llengua pròpia. El fet d'oferir cursos dissenyats i impartits en català ofereix alternatives a les llengües majoritàries en la formació en línia i fomenta l'ús de llengües minoritàries.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Educació de qualitat