La UAB participa al 4YFN amb 7 spin-offs
La Universitat estarà present al 4 Years From Now (4YFN), la fira d'empreses emergents que se celebra del 26 al 29 de febrer sota el paraigua del Mobile World Congress de Barcelona (MWC). L'estand de la UAB donarà visibilitat a 7 empreses derivades i tecnologies del sector mòbil i digital de l'Escola d’Enginyeria.
Per segon any, la UAB mostrarà la seva capacitat emprenedora i innovadora amb un estand propi (1C43B) al 4 Years From Now, el 28 i 29 de febrer. L'estand donarà visibilitat a set empreses creades per personal investigador de la UAB dels sectors de les ciències de la vida, energètic i del medi ambient o l’enginyeria:
- Allread és una empresa fundada per investigadors de la Universitat i del Centre de Visió per Computador, que ha desenvolupat un sistema pioner de detecció i lectura intel·ligent de codis i textos mitjançant algorismes de visió artificial per a ports i terminals.
- AWEC, fundada per personal investigador del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, ofereix serveis d'assessorament cientificotècnic i un servei d'innovació i investigació per a la millora del benestar dels animals.
- Bioeclosion és una empresa creada per personal investigador del Departament de Química i l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB, que produeix nous dispositius de diagnòstic basats en biosensors d'última generació.
- Distinkt, companyia creada per investigadors de la UAB, l'ICN2 i el CSIC, desenvolupa tintes fluorescents d'alt nivell de seguretat basades en nanotecnologia per combatre les falsificacions en bitllets i productes de luxe.
- Nanoligent, empresa de la UAB i l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, dedicada al disseny de nanopartícules conjugades amb un fàrmac antitumoral per tractar la metàstasi.
- Tectum Garden, companyia derivada de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB) que ofereix serveis de disseny, instal·lació i manteniment d’horts urbans i altres sistemes d’agricultura urbana.
- Vetgenomics és la primera empresa de base tecnològica creada a la UAB i es dedica al diagnòstic de patògens i al desenvolupament, optimització, validació i transferència de tecnologia en el camp de la genòmica.
A més de les empreses, també es donaran a conèixer tecnologies innovadores desenvolupades per personal investigador i alumnat de l'Escola d'Enginyeria de la UAB.
20 anys impulsant empreses innovadores
La UAB és una universitat emprenedora, compromesa amb l’impuls de l’esperit i les habilitats emprenedores tant de l’alumnat com del personal investigador. Per això des d’Emprèn UAB, ofereix assessorament especialitzat a tota la comunitat universitària que tingui una idea o un projecte emprenedor i vulgui desenvolupar-lo.
Cal destacar les 31 empreses spin-off que la UAB ha contribuït a impulsar des del 2009 amb la finalitat d'explotar els resultats de recerca, i les altres 30 creades abans de l’aprovació del Reglament de creació d'empreses de base tecnològica i spin-off de la UAB.
En total, aquestes 61 empreses generen més de 1.000 llocs de treball altament qualificats i més de la meitat operen en el sector TIC i biotecnològic. El 80 % aconsegueix desenvolupar un model de negoci sostenible en el temps i, a més, el 60 % d'aquestes ha aconseguit tenir presència internacional i opera en diferents mercats.