Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB acull la Primera Jornada Internacional de Comunicació i Tatuatge

25 set. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els tatuatges estan de moda i molt presents al nostre entorn. L'1 d'octubre, a la Facultat de Ciències de la Comunicació, professionals del sector i acadèmics dissertaran sobre la seva significació social i comunicativa, les seves tècniques i les regles i factors sanitaris que hi intervenen.
Primera Jornada Internacional de Comunicació i Tatuatge

La Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB acollirà, el proper 1 d'octubre, la Primera Jornada Internacional de Comunicació i Tatuatge, organitzada pe Laboratori d'Ànàlisi Instrumental de la Comunicació (LAICOM) i l'Escola Europea de Tatuatge i Pírcing. Aquesta trobada pretén ser un espai de reflexió sobre l'art del tatuatge com a mitjà de comunicació i expressió. Comptarà amb la presència d'acadèmics de diferents disciplines que aborden el tatuatge com a objecte d'estudi i de tatuadors professionals de prestigi internacional que compartiran els seus coneixements i experiències.

El tatuatge és un art i un mitjà de comunicació que utilitza el cos com a una forma d'expressió íntima i personal. Un ritual per a no oblidar esdeveniments importants en la vida de les persones: amors, naixements, ritus de passatge... El tatuatge està de moda i està present en les persones del nostre voltant, però també en el cinema, la música, la literatura i els mitjans de comunicació. Hi ha diferents formes de representació i cada cultura l'utilitza d'una manera. Avui és una professió regulada ja en moltes països, Espanya entre ells, on s'exerceix després d'assolir una capacitació professional i amb les màximes garanties higièniques i sanitàries.

Tècniques, normes i significats

La jornada serà inaugurada a les 9 h pel degà de la Facultat, Josep Maria Català; el director del LAICOM, Ángel Rodríguez; i el director de l'Escola Europea de Tatuatge i Pírcing, Albert Grau. Tot seguit, al llarg del matí tindran lloc conferències i debats sobre la tecnologia del tatuatge, els factors sanitaris, la reglamentació del sector, la il·lustració sobre la pell i l'eliminació de tatuatges.

A la tarda, les diferents sessions tractaran sobre l'antropologia del tatuatge i el seu valor comunicatiu, la relació amb el món de la fotografia i la significació social del tatuatge. La jornada acabarà a les 19,30 h amb unes paraules de cloenda a càrrec del rector de la UAB, Ferran Sancho.

En el marc de la jornada s'exposaran a la Facultat tintes, cosmètics, màquines i materials que s'utilitzen en la tècnica del tatuatge. A més, del 22 de setembre al 22 d'octubre, es podrà visitar l'exposició fotogràfica "Arte en mi piel", també a la Facultat. D'altra banda, se sortejarà entre els assistents dos tatuatges gratuïts.

Per participar-hi, cal inscriure's prèviament a través de la pàgina web www.comtattoo.com, on es troba també el programa i altres informacions sobre la jornada.

Dins de