La tesi doctoral en sanitat animal d'Hepzibar Clilverd, distingida amb el Premi Syva Internacional
La tesi doctoral elaborada a la UAB per la investigadora de Veterinària Hepzibar Clilverd Maymó ha estat reconeguda com a millor tesi doctoral en sanitat animal davant de 32 tesis internacionals i ha guanyat la 28a edició del Premi Syva Internacional.

La investigadora Hepzibar Clilverd Maymó, que va fer la seva tesi a la UAB i va ser becària del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària, ha guanyat el Premi Syva Internacional com a millor tesi doctoral, dotat amb 18.000 euros.
La investigadora ha estat premiada per la tesi "Micro-epidemiology of PRRS virus infection in vaccinated endemic farms". Ha estat reconeguda pel seguiment precís, per la interpretació de la transmissió del virus de la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRRSV, per la sigla en anglès) i pel rigor metodològic, que reflecteix la capacitat de la seva investigació per poder ser aplicada a la pràctica. També ha estat distingida per l’enfocament detallat i innovador que fa del virus en explotacions porcines endèmiques i vacunades.
En aquesta edició de 2025, el Premi Syva Internacional s’ha impulsat amb un enfocament més internacional: s’han avaluat 32 tesis, un nombre sense precedents des de la creació del premi, i s’hi han presentat candidatures procedents de diversos països.
El Premi Syva Internacional s’atorga a les tres millors tesis doctorals en sanitat animal i té la missió de reconèixer l’excel·lència, fomentar la passió per la veterinària i destacar el perfil de la investigació veterinària arreu del món.