Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La simulació en casos clínics al grau de Medicina de la UAB, guardonada pels metges de família

11 feb. 2025
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Acadèmia de Medicina de Família d’Espanya ha guardonat la UAB, d’entre 32 projectes de 18 facultats, per la matèria de simulació aplicada en casos clínics del grau en Medicina de la UAB, que utilitza simuladors avançats i escenaris realistes per ajudar l’alumnat a desenvolupar competències com la resolució de problemes, la comunicació amb els pacients i el treball en equip.

Grup de professorat Medicina UAB rebent el premi.
El professorat de Medicina de la UAB en el moment de rebre el premi.

Durant la V Conferència de Medicina Familiar i Comunitària i Universitat, que va tenir lloc el 31 de gener a la Facultat de Medicina de la Universitat de Castella-la Manxa, es van lliurar els premis que convoquen l’Acadèmia de Medicina de Família d’Espanya (AMFE) i la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC). Es va premiar l'excel.lència ducativa de les facultats de medicina que promouen estratègies que responguin a les necessitats socials i sanitàries actuals.

La Facultat de Medicina de la UAB va ser escollida guanyadora d’una de les categories d’entre 32 projectes presentats per 18 facultats diferents. Va ser guardonada en la categoria Implantació d’Assignatures per la seva innovadora matèria de simulació aplicada a la Medicina, que presenta als estudiants casos clínics complexos mitjançant l’ús de simuladors avançats i escenaris realistes. El programa permet als futurs metges desenvolupar competències fonamentals com la resolució de problemes, la comunicació amb els pacients i el treball conjunt del personal sanitari. L’accèssit de la categoria va ser per a la Universitat de Múrcia.

També han estat guardonades la Universitat Autònoma de Madrid en la categoria Bones Pràctiques i Innovació, amb un accèssit per a la Universitat de Lleida, i la Universitat de Girona en la categoria Estructura i Professorat, amb un accèssit per a la Universitat Rei Joan Carles.

La recomanació actual de l’AMFE i la semFYC és implementar assignatures obligatòries de medicina familiar i comunitària amb almenys 6 crèdits ECTS, presència transversal i pràctiques en centres de salut universitaris des dels primers anys i durant tot el grau.

 

Dins de