La Sala Teatre acull "El misantrop", l'obra cèlebre de Molière
El dimecres 15 de març, a les 13 h, la Companyia El Vers Retrobat aterra a la Sala Teatre de la UAB amb «El Misantrop», un drama de cinc actes, dirigit per Pere Sagristà-Ollé, que porta a escena l’obra més emblemàtica del comediògraf francès Jean-Baptiste Poquelin, també conegut com Molière. Un drama que plasma la hipocresia i els defectes humans de la societat aristocràtica francesa del segle XVII.
La producció de la Companyia El Vers Retrobat, que va ser pensada per commemorar el 400è aniversari del naixement del cèlebre autor dramàtic francès (1622), explica la història d’Alcest, un home que odia la humanitat sencera i en denuncia la hipocresia i covardia.
Quan Molière va escriure la seva comèdia teatral més significativa, estava malalt i va ser abandonat per la seva muller. Aquests problemes personals el van portar a escriure una obra en què la superficialitat i la falsedat dels éssers humans, i el descontentament de la societat del moment fossin els principals temes de crítica.
El públic podrà gaudir de manera gratuïta (limitat a l’aforament de l’espai reservat) a la Sala Teatre de la UAB d’una representació escènica que està estructurada en cinc actes i es representa en llengua catalana, la traducció en versos alexandrins aparellats de la qual ha estat a càrrec de Bonaventura Vallespinosa. Una traducció que es manté fidel a l’original perquè presenta el mateix nombre de versos i no hi ha canvis en la rima i el metre.
La comèdia dirigida per Pere Sagristà-Ollé, amb més de 30 obres com a director teatral, estarà interpretada per onze actors i actrius de la Companyia del Vers Retrobat, una agrupació teatral d’alumnes i antics estudiants de l’Escola Eòlia, Centre Superior d’Art Dramàtic de Barcelona.
Podeu reservar les entrades d'aquest espectacle en aquest formulari. Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí bisetmanal per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.