Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La publicació digital UABDivulga, premi Nacional de Recerca en la categoria de Comunicació Científica

21 des. 2017
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La publicació digital UABDivulga, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obtingut el Premi Nacional de Recerca 2017, que atorguen el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi),  en la categoria de Comunicació Científica.
uabdivulga
La publicació digital UABDivulga, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va néixer el 2003 per apropar a la societat la producció científica d’aquesta universitat i els seus centres vinculats. Compta amb la participació de científics de 57 departaments de la UAB i 44 centres i instituts de recerca vinculats, a més de 19 empreses spin-off del Parc de Recerca UAB. Fins a la data d'avui, s'han publicat més de 2.000 articles en tots els àmbits de coneixement de la universitat. Inclou entrevistes amb investigadors i personalitats científiques que visiten la UAB, en format escrit i o en breus càpsules de vídeo, així com més de 155 reportatges videogràfics sobre projectes de recerca. Els seus continguts es publiquen en català, castellà i anglès i s’envien cada mes en format de butlletí electrònic a 2.785 subscriptors.
 
Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat el bioinformàtic Roderic Guigó, coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i professor de Bioinformàtica de la UPF, amb el Premi Nacional de Recerca 2017; en la categoria de Talent Jove, a l’astrofísica italiana Nanda Rea, investigadora titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC), especialitzada l’estudi dels magnetars, estrelles de neutrons envoltades dels camps magnètics més intensos de l’Univers; la Fundació La Marató de TV3 ha obtingut el Premi en la categoria de Mecenatge Científic pel seu esforç sostingut durant 25 anys en finançament de la recerca en biomedicina i conscienciació social sobre malalties greus i cròniques;  finalment,  el Premi de Partenariat Publicoprivat en R+I ha estat per la plataforma de recerca col·laborativa en l’àmbit de la mobilitat Cooperative Automotive Research Network (CARNET), impulsada per SEAT, Volkswagen Group Research i la UPC.

Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. El jurat ha estat presidit per Antoni Esteve, president de l’FCRi.

Dins de