Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La biodiversitat del campus protagonitza la nova carpeta de la UAB

08 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB estrena nova carpeta el proper curs acadèmic amb un disseny que posa en valor la biodiversitat del campus com a riquesa i patrimoni de la comunitat. Amb un campus únic i divers on s’han identificat prop de 800 espècies, la UAB ha optat per convertir-ho en un símbol identitari, i el nou disseny de la carpeta dona protagonisme a algunes de les espècies vegetals i animals que hi conviuen: el puput, el card marià, la mallerenga carbonera, el passabarrancs comú, la corretjola, la papallona reina, la ginesta i la rosella.

Carpeta amb l'ocell mallerenga a la portada
Un ocell mallerenga carbonera i una rosella, a un dels dos models de la nova carpeta UAB.

S’ha decidit adoptar la rica biodiversitat d’espècies com un símbol identitari.

La nova carpeta de la UAB presumeix de la rica biodiversitat del campus i dona protagonisme a quatre espècies animals i quatre de vegetals: el puput, el card marià, la mallerenga carbonera, el passabarrancs comú, la corretjola, la papallona reina, la ginesta o la rosella que, combinades, ofereixen dos models diferents de carpeta.

El nou disseny —que juga amb diferents gradacions de tons verds i vermells— té com a lema “Gaudeix la biodiversitat d'un campus únic!”, un eslògan que acompanyarà una campanya específica a la UAB per difondre entre la comunitat aquesta riquesa del campus.

La idea de fons té l’origen en una reflexió de la professora d’Ecologia i investigadora al CREAF Sandra Saura, que defensava que potser ja no tenia gaire sentit que, en temps de sequera, la UAB converteixi els camps de gespa, poc genuïns al Mediterrani, i encara més amb el canvi climàtic, en el principal símbol d’identitat. La professora Saura proposava donar més visibilitat a tota la biodiversitat del campus, que és molt rica: “de fet, no hi ha gaires campus que tinguin el privilegi de tenir aquesta biodiversitat tan gran”, assegura la professora.

En aquests moments ja s’han identificat més de 800 espècies al campus, recollides i georeferenciades a partir de ciència ciutadana en el projecte "Diversitat del campus de la UAB": https://www.inaturalist.org/projects/diversitat-del-campus-de-la-uab.

 

 

 

 

Dins de