Investigadores repassen les fites dels últims 35 anys d'estudis sobre dones
Amb motiu del 35è aniversari del Seminari d'Estudis de la Dona del Departament de Sociologia, el proper 29 de gener tindrà lloc una jornada on destacades investigadores repassaran la recerca realitzada en aquest camp durant aquests anys, així com els avenços assolits en polítiques d'igualtat.
El 29 de gener, el Seminari d'Estudis de la Dona de la UAB organitza la jornada "El balanç de 35 anys d'una petita història", que es desenvoluparà entre les 9,30 h i les 17 h al seminari A de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Al llarg de la trobada, que és gratuïta i de lliure accés, es farà un repàs a les fites aconseguides en els estudis sobre les dones i a les polítiques d'igualtat endegades al llarg de les darreres dècades, així com als esculls que encara romanen en aquest camp.L'objectiu és recuperar els debats epistemològics que es troben a l'origen del Seminari d'Estudis de la Dona del Departament de Sociologia. La trobada servirà també per mostrar la tasca d'investigadores que han estat pioneres en el treball acadèmic i en la intervenció política a favor dels drets de les dones.
Xavier Bonal, director del Departament de Sociologia de la UAB, obrirà la trobada amb unes paraules de benvinguda i, tot seguit, a les 10 h, tindrà lloc la taula rodona "Balanç de més de 35 anys de ruptura epistemològica en els estudis sobre dones", que comptarà amb la participació de Lourdes Beneria, professora de la Universitat de Cornell (EUA); Cristina Borderías, professora de la UB; i María Jesús Izquierdo, professora de la UAB.
A les 12,15 h, després d'una pausa, començarà la segona taula rodona, titulada "Balanç de més de trenta anys de polítiques d'igualtat". Hi intervindran Judith Astelarra, Marina Subirats i Maribel Cárdenas, totes tres professores de la UAB. I, ja a la tarda, a les 15,30 h, tindrà lloc el tercer i últim debat, sota el títol "Debats teòrics i metodològics en la recerca actual sobre les dones i el gènere: treball, migracions, educació i religió". Hi parlaran Pilar Carrasquer, del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT); Sònia Parella, del Grup d'Estudis d'Immigració i Minories Ètniques (GEDIME); Maribel García, del Grup de Recerca en Educació i Treball (GRET); i Maria del Mar Griera, d'Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR).