Estudiants de la Facultat de Turisme formen part d'un programa Erasmus+ d'Emprenedoria Sostenible a Àustria
Quatre alumnes de la Facultat de Turisme han participat en un programa de formació híbrida en emprenedoria sostenible que s'ha dut a terme durant una setmana a Klagenfurt (Àustria). L'estada ha estat possible gràcies a la col·laboració conjunta entre el Departament de Turisme i Direcció Hotelera i el Blended Intensive Program Erasmus+ on Sustainable Entrepreneurship.
Quatre estudiants dels Graus en Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera de la nostra universitat han estat del 16 al 22 d'octubre a la ciutat de Klagenfurt, a Àustria, on van tenir l'oportunitat de participar en un programa de formació híbrida en emprenedoria sostenible (Sustainable Enterpreneurship) al llarg d'una setmana.
Concretament, les persones participants van ser Alex Mannsdorfer, del Grau en Turisme en Anglès, Tatiana Montenegro i Jennifer Accensi, del Grau de Turisme i Olga Jia Fernández, del Grau en Direcció Hotelera. Tots quatre van poder gaudir d'una experiència única i enriquidora, a més de fer-ho al costat de 38 estudiants més, procedents de set universitats europees, entre les quals es troba Carinthia University of Applied Sciences, University of Ljubljana, Università degli Studi di Udine i la University of Maribor, entre d'altres.
Acompanyats per la professora Anna Zinenko, coorganitzadora del programa, els i les estudiants es van submergir en un ambient multicultural i desafiador, on la creativitat i la innovació van ser la clau.
Alex Mannsdorfer va destacar la diversitat cultural del programa: "El que més m'ha agradat és la interculturalitat de cadascun dels membres. Aprendre de persones polifacètiques i xopar-nos de les diferències culturals ha estat fascinant". Alex també va posar de manifest la rellevància del programa per al seu futur professional, assenyalant la importància dels casos pràctics i els tallers intensius que proporcionen les eines necessàries per a un futur en emprenedoria sostenible.
D'altra banda, l'alumna Tatiana Montenegro, una de les guanyadores de la competició de pitch, va ressaltar les sessions de coaching que van impulsar als estudiants a ser creatius i a proposar idees que contribueixin al canvi. "Treballar en un equip intercultural va ser enriquidor; vaig conèixer a persones d'altres països i vaig poder veure com em desembolicava en un equip divers", va posar en relleu Tatiana. El seu equip, Green b’s, va guanyar la competició de pitch gràcies a la creació de VIRIDI, una acadèmia virtual per a Pymes, contribuint a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible #12: Producció i consum responsable.
Aquest programa està coorganitzat per la professora de l'Escola FUAB Formació Anna Zinenko i la professora Eithne Kneppitsch de la Carinthia University of Applied Sciences, formant part de la iniciativa Erasmus+.
En paraules de la professora Anna Zinenko: "El BIP d'Emprenedoria Sostenible 2023 és més que un programa d'Erasmus+; és un testimoniatge del poder de l'aprenentatge col·laboratiu i la sinergia entre l'acadèmia i la indústria. L'Eithne i jo estem compromeses a nodrir a la pròxima generació de líders preparats per enfrontar els desafiaments globals amb solucions sostenibles. Aquest programa és un reflex del nostre compromís amb l'educació innovadora i la nostra dedicació a forjar un futur conscient i sostenible."
Més informació a la peça informativa original