Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Estudiants de Gestió Aeronàutica podran obtenir la llicència de pilot privat simultàniament als seus estudis

18 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El rector de la UAB, Javier Lafuente, i el president de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell (ACBS), Joan Nogueroles, han signat avui un conveni de col·laboració que permetrà als estudiants del grau en Gestió Aeronàutica de la UAB veure reconeguda com a pràctiques curriculars la formació per a l'obtenció de la llicència de pilot privat (PPL) que ofereix l'Aeroclub. L'ACBS oferirà una edició del curs compatible a nivell d'horaris amb els del grau en Gestió Aeronàutica a partir del segon semestre del curs 2024-2025.

Conveni UAB ACBS

El rector Lafuente ha destacat, en la seva intervenció, la implantació de la UAB al territori: "El coneixement no és exclusiu de la universitat i per això nosaltres busquem al nostre entorn la manera de millorar la formació pràctica". Per la seva banda, Nogueroles ha posat èmfasi en el valor afegit que suposarà aquest acord per a l'alumnat: "Viure aquesta vesant pràctica de l’aviació permetrà als estudiants de Gestió Aeronàutica una millor preparació per al món laboral". L'acte ha comptat també amb la presència de Pol Gibert, primer tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell.

L'Escola d'Enginyeria de la UAB imparteix el grau en Gestió Aeronàutica al campus de Sabadell. El pla d'estudis del grau preveu que els estudiants realitzin un període de pràctiques a institucions i empreses, amb caràcter curricular, i l'ACBS està interessat en col·laborar amb la UAB en la formació pràctica dels estudiants del grau. L'Aeroclub proporciona la formació necessària per a l'obtenció de la PPL reconeguda i autoritzada per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Gràcies a aquest acord, s'oferirà una edició del curs de PPL compatible amb el calendari i els horaris del grau. Els estudiants cursaran les 150 hores previstes per a l'obtenció del PPL, que inclouen formació teòrica i pràctica. No s'ha de confondre la llicència PPL, que permet pilotar amb finalitats no comercials, amb la llicència CPL per ser pilot comercial, que requereix un altre tipus de formació.

Com és habitual en la realització de les pràctiques externes de l'alumnat, l'estudiant signarà un conveni específic que regularà el projecte formatiu de les pràctiques. Tindrà un tutor extern a la universitat i, en acabar, l'ACBS emetrà un informe acreditatiu de les activitats realitzades i el rendiment assolit. La UAB assumirà el cost i la gestió de donar d'alta al sistema de seguretat social als estudiants que desenvolupin les pràctiques. L'estudiant, a més, haurà d'estar cobert amb una assegurança, ja sigui la que li correspon com a persona matriculada a la universitat o una altra contractada per ell mateix o per la universitat.

Aquest acord, que té una vigència de quatre anys prorrogables, és la primera concreció del protocol d'intencions que van signar la UAB i ACBS el 7 de novembre passat amb l'objectiu de consolidar i ampliar la col·laboració entre ambdues institucions.

Un grau pioner

El grau en Gestió Aeronàutica, que té una durada de quatre anys (240 crèdits ECTS), forma professionals per a l'organització i la gestió d'aerolínies i per a la planificació estratègica i logística d'un aeroport. Vol donar resposta a les necessitats generades pel desenvolupament molt notable que ha viscut el sector aeronàutic durant els darrers anys a nivell mundial. El grau s'imparteix des del curs 2009-2010 i la UAB va ser la primera de l'Estat en oferir aquests estudis (actualment, només s'imparteixen en una altra universitat espanyola). Tota la docència es desenvolupa al campus de Sabadell de la UAB. Les sortides professionals van des de la planificació comercial en els sectors aeri i aeroportuari fins a la planificació estratègica logística i operacional d'un aeroport.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Educació de qualitat

Dins de