El Tercer Temps. Grups de trobada i suport al personal investigador
El tercer temps és una tradició moral del rugbi per la qual, després de finalitzar el partit, els contrincants es troben per compartir una estona més informal fent unes tapes o uns beures, com a excusa per confraternitzar i suavitzar els ressentiments que hagin pogut sorgir durant el partit. El tercer temps és tan important o més que el joc mateix, perquè és allà on els jugadors aprenen a controlar les seves passions, a respectar els companys i a gestionar els sentiments derivats del partit, i així a establir relacions cordials i d’amistat pel fet de compartir el mateix esport. Malgrat ser una tradició pròpia del rugbi, s’està estenent cada cop més als altres esports d’equip.
Amb el mateix objectiu, des del Campus Saludable i Sostenible de la UAB, en col·laboració amb l’Escola de Doctorat, el Servei de Psicologia i Logopèdia, la CORE de Salut Mental i el Researcher Mental Health Observatory (ReMO), adaptem aquesta tradició a l’àmbit acadèmic i organitzem trobades mensuals dirigides als equips de recerca i el seus doctorands. D’aquesta manera, es pretén compartir un «tercer temps» en el qual es podrà millorar la cohesió social i facilitar un espai per al diàleg, la reflexió i la connexió entre iguals. També es faran activitats dirigides a millorar la motivació i les emocions positives i així facilitar el benestar socioemocional de la comunitat investigadora.
El Tercer Temps constarà d’una primera part en què es facilitarà la motivació, la comunicació i el diàleg amb activitats ludificades i guiades per una especialista de la Unitat de Coaching i Acompanyament Acadèmic (UCAA_docs, Servei de Psicologia i Logopèdia). A continuació, els participants podran compartir una estona més informal fent un beure o un refrigeri al bar-cafeteria de Ciències Socials. L’objectiu és facilitar la connexió i les trobades fora dels laboratoris i despatxos entre joves investigadors de la UAB, però també és obert a personal investigador d’altres edats i centres de recerca.
L’activitat es gratuïta, però cal inscripció, que es formalitzarà a través del formulari següent, en concepte de reserva de plaça, ja que l’aforament és limitat a 30 participants. L’activitat es durà a terme seguint les mesures sanitàries contra la covid-19. Si hi ha més demanda, s’obriran més grups altres divendres del mes.
Dia: últim divendres de cada mes. Inici: divendres
25 de febrer de 2022 (tots els mesos excepte l’agost).
Hora: 16-19 h.
Coach: Dra. Anna Muro, coordinadora de la UCAA. .
Lloc de trobada: Eix Central, tauler d’escacs.
Es prega puntualitat en les activitats de la primera part.