El mestre Chögyal Namkhai Norbu disserta sobre budisme tibetà a la UAB
El dzogchen o gran perfecció constitueix l'essència de totes les tradicions espirituals del Tibet. El 15 de maig (nova data), impartirà una xerrada a la UAB Chögyal Namkhai Norbu, professor de l'Istituto Universitario Orientale de Nàpols i gran coneixedor d'aquesta tradició.

Chögyal Namkhai Norbu és un dels més destacats erudits sobre la història antiga del Tíbet i un dels principals mestres vius de dzogchén. Parlarà sobre el budisme tibetà a partir de la formació que ha adquirit des que, ja durant la seva infància, va tenir contacte amb mestres destacats de l'època, ja que pertany a la darrera generació que va rebre una educació tradiucional al Tíbet.
Convidat per l'orientalista Giuseppe Tucci, arqueòleg especialitzat en el Tíbet i en història del budisme, es va instal·lar a Itàlia el 1960. És un gran coneixedor de la història, la literatura, la medicina tradicional i les ciències astrològiques del Tibet. Ha format nombrosos traductors i ha supervisat la traducció de nombrosos textos antics del budisme tibetà.
La seva obra El cristal y la vía de la luz (Kairós) va representar el primer informe d'un lama tibetà aparegut en llengües occidentals sobre la tradició coneguda com a dzogchen o gran perfecció, que constitueix l'essència de totes les tradicions espirituals del Tibet, es transmet tradicionalment de mestre a deixeble i consisteix en l'ensenyament del mètode natural per descobrir l'estat primordial i la condició natural de tot ésser.