D. Owen i C. Pividori coordinen una obra sobre la literatura de la I Guerra Mundial
La literatura generada al voltant de la I Guerra Mundial mostra dos llenguatges molt diferents: l'exaltació de la guerra com a "noble sacrifici" i el retrat de la brutalitat del conflicte. David Owen i Cristina Pividori, professors de la UAB, han coordinat un llibre que recull diversos estudis sobre el tema.

Es tracta d'una col·lecció d'articles sobre la literatura en llengua anglesa que va sorgir durant la Primera Guerra Mundial, o poc després, incloent-hi la literatura prebèl·lica que es va utilitzar aleshores de manera propagandística. L'obra inclou contribucions de Sara Martín, Andrew Monnickendam i Esther Pujolras, professors també del Departament, entre d'altres especialistes de diverses universitats europees i nord-americanes.
Aquest recull permet contraposar dos llenguatges totalment diferents: els ideals vuitcentistes que lloen la guerra com un noble sacrifici davant del retrat de la desesperança i la brutalitat de la realitat de les trinxeres. Els textos demostren que no hi ha un llenguatge literari definitiu sobre la I Guerra Mundial o que el representi enterament. A més, destapen com la memòria es desenvolupa constantment i tot desfermant respostes no només diferents sinó, a vegades, contradictòries.