Christian Felber ofereix una conferència sobre l’economia del bé comú
Christian Felber, d’origen austríac, és escriptor, economista i pensador centrat en la relació entre la societat i l’economia. És el creador del concepte “economia del bé comú” i membre del moviment antiglobalització Attac. A més, és el fundador del Banc Democràtic (Demokratischen Bank).
El proper 24 de novembre a les 11,30h, l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB acollirà la conferència de Christian Felber, escriptor i professor de la Universitat d’Economia de Viena. Aquesta xerrada està organitzada per la Fundació Víctor Grífols i Lucas i porta com a títol “L’economia del bé comú”. Felber explicarà com un sistema econòmic alternatiu com aquest pot contribuir a maximitzar el benestar col·lectiu, i de quina manera el balanç del bé comú es pot convertir en un instrument per a mesurar la responsabilitat social de les empreses i institucions públiques.L’economia del bé comú és un nou concepte econòmic i polític creat pel mateix Christian Felber l’any 2010, sobre el qual en va publicar un llibre desenvolupant-lo i explicant-lo. És un model econòmic alternatiu tant al capitalisme com a l’economia planificada. Està basat en la defensa d’una economia sostenible reescrivint les regles del sistema econòmic actual amb la intenció de resoldre la contradicció de valors entre el mercat i la societat, afavorint així la contribució positiva cap al bé comú i la cooperació.
Escriptor, economista, pensador i ballarí
Christian Felber va estudiar filologia hispànica, psicologia, sociologia i ciències polítiques a Madrid i Viena. És professor de la Universitat d’Economia de Viena, escriptor, economista i pensador especialitzat en la relació entre la societat i l’economia. Membre del moviment antiglobalització Attac i fundador del Banc Democràtic (Demokratischen Bank), és també ballarí professional de dansa contemporània.
És un ponent molt sol·licitat internacionalment i ha escrit diversos best sellers sobre economia, com per exemple, Salvem l’euro, L’economia del bé comú i Dinero. De fin a medio.