Rècord de participació a la fira tecnològica MEMEnginy, a l'Escola d'Enginyeria
La fira tecnològica MEMEnginy de l'Escola d'Enginyeria de la UAB ha batut el rècord de participació d'empreses i d'estudiants i s'ha convertit un any més en un punt de trobada entre el talent jove i les empreses del sector TIC, el dijous, 24 d'abril. Ha rebut prop de 1.500 estudiants i 80 empreses en la seva 11a edició.

Com a novetat, s'ha iniciat un projecte pilot d’acompanyament a estudiants neurodivergents, que han rebut suport d’especialistes durant les entrevistes amb les empreses.
La fira MEMEnginy, que organitza el Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria amb el suport de la direcció de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, ha reunit el dijous, 24 d’abril, prop de 80 empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i de l’enginyeria així com uns 1.500 estudiants, un rècord de participació en les 11 edicions de la fira.
Aquesta fira tecnològica, que té com a principal objectiu acostar el talent jove universitari a empreses d’aquests sectors, s'ha inaugurat a les 10 hores, en un acte en el qual han participat el rector, Javier Lafuente; el director de l'Escola, Ian Blanes; la coordinadora de la MEMEnginy i membre del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria, Laia Vilardell; i la secretària de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, Yolanda Ferrer.
En els seus parlaments tots quatre han fet èmfasi en la importància que l'organització de la fira la duguin a terme els mateixos alumnes de l'Escola, des del Consell d'Estudiants. També han destacat el repte que té la universitat d'aconseguir que més dones cursin estudis d'enginyeria. "Cal fer que entri a l'ADN del món de l'enginyeria aquesta necessitat de tenir més dones dins del sector TIC i d'Enginyeria", ha dit Yolanda Ferrer.
Una de les activitats principals de la jornada s'ha focalitzat en buscar el contacte entre les empreses i els estudiants. Per això les companyies han pogut entrevistar durant tot el dia els estudiants que van formalitzar una inscripció prèvia i van mostrar interès en algunes de les empreses. Els estudiants havien seguit prèviament un programa de formació per preparar el currículum, millorar la seva presència a LinkedIn i aprendre a fer un elevator pitch. A més, també havien passat per un procés en què la Intel.ligència Artificial havia avaluat les seves competències personals i professionals. Al llarg de tota la jornada han tingut lloc un miler d’entrevistes de feina ràpides, xifra que representa un increment de gairebé el 100 % respecte a l’edició de 2024.
Pla d'acompanyament a estudiants neurodivergents
Una novetat de l’edició d’aquest any ha estat la posada en marxa d’un projecte pilot d’acompanyament a estudiants neurodivergents amb necessitats específiques. Un equip d’especialistes ha donat suport a aquests estudiants durant les entrevistes amb les empreses, amb l’objectiu que transmetessin tot el seu potencial a l’hora d’afrontar reptes professionals. La iniciativa ha sorgit de l'estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Ainhoa Castaño, divulgadora sobre autisme i feminisme.
Les empreses participants a la fira, entre les quals destaquen Deloitte, Symrise, Boehringuer Ingelheim, Grifols, NTT Data, Roche, Seat S.A, Schneider Electric, SEIDOR Semidynamics o Huawei, han comptat amb espais d’exposició on han presentat tot el ventall de possibilitats que ofereixen en l’entorn laboral.
Les activitats de MEMEnginy s'han completat amb diferents conferències que han tractat aspectes de màxim interès com l’adopció de la IA en diferents sectors i les oportunitats que genera, la indústria química i ambiental, les smart cities, dades, blockchain, supply chain o la ciberseguretat.
Una fira de referència al món universitari
MEMEnginy ha arribat enguany a la seva onzena edició. Una de les principals particularitats d’aquest esdeveniment és que són els mateixos estudiants, amb l’ajuda de l’Escola, els qui organitzen i promouen la fira MEMEnginy. El que va començar com un petit esdeveniment, el 2014, amb només 4 empreses i 50 estudiants ha anat experimentant un gran creixement que l’ha catapultat fins a la present edició, amb la participació de gairebé 80 empreses i al voltant de 1.500 estudiants.
Canal Youtube MEMEnginy: https://www.youtube.com/attribution_link?a=ul6q4wblqTCQIAgW&u=/watch%3Fv%3D_Rh8y4InDTQ%26feature%3Dem-lsb-owner
MEMEnginy: https://www.memenginy.cat/
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Indústria, innovació i infraestructures
Ciutats i comunitats sostenibles