A.Domingo, N. El Hachmi, M. Tree i J.M. Muñoz debaten sobre immigració
Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat (L’Avenç) analitza els discursos sobre la immigració i la identitat nacional a Catalunya des de 1930 fins a l’actualitat. En el llibre s’aborden els temes centrals sobre els discursos respecte els fenòmens migratoris i s'ofereix una visió sintètica d'aquests.

Literatura i demografia
Andreu Domingo és escriptor i doctor en sociologia, professor del Departament de Geografia de la UAB i subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics. Està especialitzat en l’estudi de la població i ha realitzat investigacions en els àmbits de la família i l’índex de matrimoni. Recentment, ha centrat les seves recerques en les migracions internacionals. Ha escrit articles en revistes especialitzades i és l’autor del l‘assaig Descenso literario a los infiernos demográficos: distopía y población (Anagrama) i guanyador del premi Marian Vayreda per El llegat del doctor Deulofeu (Empúries).
L’últim llibre que ha publicat, Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat, analitza els diferents discursos existents sobre la immigració i la identitat nacional que han construït l’imaginari social de Catalunya des del 1930 fins l’actualitat. Així, a la primera part s’ofereix una visió sintètica de l’evolució dels moviments migratoris des de principis del segle XX fins el 2013; a la segona, es fa un repàs cronològic que comença per les obres de J.A. Vandellós als anys trenta fins l’actualitat, passant pel franquisme, amb les aportacions de Jordi Pujol i Francesc Candel, i la transició democràtica. La tercera part comenta temes diversos que conformen els discursos sobre la immigració.