Una vuitantena de persones participen al Nostrum

16/12/2014
La motivació i les ganes de compartir experiències es van deixar veure des de primera hora del matí, quan els primers voluntaris i voluntàries van començar a arribar a l'Associació de Mestres Rosa Sensat, on se celebrava el Nostrum. A la seva disposició, hi havia un photocall per on, al llarg del matí, molts i moltes d'elles van fotografiar-se de forma distesa i divertida mentre responien a preguntes relacionades amb el voluntariat i amb els objectes dels programes de la FAS.
A continuació, es van engegar dues grans dinàmiques de coneixença grupal amb l'objectiu que els voluntaris i voluntàries dels diferents programes: CROMA, Sociosanitari, Justícia, Menja Just, Salut,Caixes Niu i programes de col·laboració posessin en comú els seus programes de voluntariat amb les altres persones participants. Tot seguit, i abans de dividir-nos per anar als quatre tallers que s'havien organitzat de forma paral·lela, es va fer una foto de grup.
A posteriori, van començar els tallers de formació, especialment pensats per treballar i reflexionar sobre els mètodes de participació, la creativitat i la manera de comunicar en el voluntariat. En aquesta ocasió, es van realitzar quatre formacions diferents que van tenir una gran acollida. Júlia Betrian va dinamitzar el taller de campanyes on es van presentar diferents mètodes i models per a la creació i posada en marxa de campanyes. Al mateix temps, un altre grup treballava amb David Villota sobre dinàmiques participatives i les diferents maneres i vies d'expressió de les persones que integren un grup. La tercera de les formacions, a càrrec d'Eduard Sala, explorava a través de les emocions l'exclusió i la manera que cada persona té de viure-la. Finalment, el taller d'assertivitat i escolta activa, guiat per Jonathan Araña i Nando Carnero, buscava trobar la manera més adient per poder dir allò que pensem i sentim.
Un cop finalitzats els tallers, i després d'un matí ple a vessar d'emocions i activitats va arribar l'hora del dinar col·lectiu. Les membres del Grup d'Acció Menja Just van ser les encarregades de dinamitzar el dinar i fer recomanacions per tal que els plats incloguessin aliments de km 0 i/o ecològics. Es podia participar al concurs en cinc categories de plats: amanides, croquetes, truites o quiche, empanades o postres. El resultat d'aquesta iniciativa va ser un exquisit i variat dinar que va deixar a tothom satisfet.
Després de dinar, les persones assistents es van reunir per comentar, compartir i valorar la jornada. La Vicerrectora d'Estudiants i Cooperació, Sílvia Carrasco, va voler remarcar la tasca que realitzen a diari els voluntaris i va destacar les seves ganes i motivació.
El punt i final de Nostrum de desembre de 2014 el va posar una coreografia sorpresa que l'equip tècnic havia preparat amb l'ajuda d'algunes estudiants en pràctiques. Ràpidament tothom va aprendre's els passos i va acabar ballant al ritme de la música donant així per tancada aquesta edició del Nostrum.
Durant els propers dies ,podreu trobar al Facebook de la FAS les imatges més destacades d'aquesta edició del Nostrum. A més, s'ha posat en marxa un concurs. Les persones que apareixen a la fotografia amb més "m'agrada" de l'àlbum photocall Nostrum 2014 rebran una ampliació en paper de la foto.