Tres obres on participa la UAB reben ajuts per a la coedició de llibres científics en català
08/11/2019
La primera edició del programa d’ajuts per a la coedició de llibres científics en català que concedeix la Xarxa Vives, consistent en un ajut de 1.000 euros a cadascuna de les quatre obres seleccionades, n'ha triat tres que han estat coeditades per la Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb altres universitats i institucions. Aquesta és una iniciativa conjunta dels serveis linguístics i dels serveis de publicacions i editorials de les 22 universitats membres de la Xarxa Vives.
Els llibres seleccionats han estat:
• El periodisme digital amb valor. Claus per a la sostenibilitat de la premsa, d'Enrique Canovaca de la Fuente (col·lecció Aldea Global). Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Jaume I, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de València.
• Miquel Mai. Col·leccionisme artístic i bibliòfil a la Barcelona del cinc-cents, de Joan Bellsolell (col·lecció Memoria Artium). Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili i Museu D’Art de Catalunya.
• Sant Climent de Taüll i la Vall de Boí, de Milagros Guardia i Immaculada Lorés (col·lecció Memoria Artium). Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili i Museu D’Art de Catalunya.
• Accessibilitat i traducció audiovisual, d'Anna Matamala (col·lecció Biblioteca de Traducció i Interpretació). Universitat de Vic – Universitat de la Catalunya Central.
La Xarxa Vives d’Universitats va convocar el passat 15 de juliol de 2019 la primera edició del programa d’ajuts per a la coedició de llibres científics en català. La iniciativa té com a objectiu incentivar la creació de llibres científics de tots els àmbits de coneixement entre els autors universitaris, mitjançant la coedició entre universitats de la Xarxa Vives, i prestigiar la llengua catalana en l'àmbit universitari a fi de fomentar-ne i normalitzar-ne l'ús en la difusió del coneixement.
Amb aquesta acció, la Xarxa Vives d’Universitats incentiva la creació i ajuda al reconeixement i la visibilitat de la qualitat dels llibres editats pels serveis de publicacions participants.