Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB lidera un projecte europeu per formar experts en accessibilitat en arts escèniques

Teatre
Els dies 26 i 27 de novembre ha tingut lloc a la Facultat de Traducció i Interpretació la primera reunió de treball del projecte europeu ACT (Accessible Culture & Training), per a la creació d’un nou perfil professional, l’Expert en Accessibilitat per a les Arts Escèniques i l’elaboració d’activitats de formació associades a aquesta figura.

25/11/2015

El projecte està liderat per la investigadora del Grup de Recerca Transmèdia de la UAB, Pilar Orero, i compta amb la participació de l’Antwerpen University (Ambers, Bèlgica), la Queen’s University Belfast (Irlanda del Nord) i la Universitat de Viena (Àustria), així com de les empreses de món escènic Trànsit Barcelona i NT de Gant, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la delegació de Cultura del govern de Flandes (Flandes Enter) i de l’Agència Europea de Certificació de Qualificació ECQA.

“Actualment no hi ha un perfil professional definit i reconegut oficialment, format amb el coneixement específic que requereix posar les obres de teatre, de dansa o de música a l’abast de les persones amb discapacitat i, sobretot, de la gent gran. -explica Pilar Orero-. Amb aquest projecte pretenem establir les competències i habilitats que han de tenir aquests professionals i quina és la formació que requereixen per assolir-les”.

Entre les línies de treball que està previst dur a terme destaquen l’estudi de les necessitats actuals i emergents del sector de les arts escèniques en matèria d’accessibilitat; la definició del perfil professional -coneixements, competències i habilitats-; el disseny d’activitats d’aprenentatge innovadores en diferents nivells de formació; el desenvolupament d’estratègies per implementar polítiques d’accessibilitat en col·laboració amb les administracions regionals i locals i la creació i disseny d’un curs gratuït en línia sobre la matèria.

El projecte ACT tindrà una durada de tres anys i comptarà amb la participació d’una quinzena d’experts de totes les institucions que en formen part.