Sala de premsa Premsa i mitjans

Alexander Fidora guanya un Consolidator Grant

Alexander Fidora
El professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB i investigador ICREA Alexander Fidora ha estat reconegut en la primera convocatòria dels Consolidator Grants del Consell Europeu de Recerca, pel seu projecte LATTAL -The Latin Talmud and its Influence on Christian-Jewish Polemic-.

17/01/2014


El projecte del grup d'Alexander Fidora, del qual també forma part el Dr. Óscar de la
Cruz del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana,
editarà i estudiarà la traducció llatina del Talmud (ca. 1240) en el context
de les disputes cristiano-jueves de l'Edat Mitjana, com ara la Disputa de
Barcelona de 1263.

Fidora és un dels experts mundials en l’estudi de les dimensions intereligioses de la filosofia medieval hispànica, particularment dels contactes culturals entre el Judaísme, el Cristianisme i l’Islam. El seu treball ha estat distingit amb el "Premi Internacional Catalunya" (2011) i el "Premi Samuel Toledano" (2012).

Nascut en 1975 en Offenbach (Alemanya), va estudiar filosofia a la Universitat de Frankfurt i la UAB. Va obtenir el seu doctorat en 2003 a la Universitat de Frankfurt. En 2006 va començar com a professor ICREA, en el Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, on també és director executiu de l'Institut d'Estudis Medievals. Ha estat professor visitant a la Universitat de Saint Louis, la Universitat Panamericana en la Ciutat de Mèxic, la Universitat d’Erlangen-Nuremberg, i la Universitat de Pennsylvania.

En total, han estat onze els investigadors del sistema català de recerca que han rebut els primers ajuts Consolidator, sumant un total de 20 milions d’euros. Entre ells també hi ha l'investigador Daniel Maspoch, de l'Institut Català de Nanotecnologia, participat per la UAB i ubicat al campus de la Universitat. Maspoch durà al terme el projecte InanoMOF -Multifunctional micro- and nanostructures assembled from nanoscale metal-organic frameworks and inorganic nanoparticles-.

Els Consolidator Grants són ajuts altament competitius que pretenen consolidar l’avenç de la carrera investigadora de persones amb talent i una visió innovadora que permeti noves aproximacions a problemes científics. Dotats amb una inversió total 575 milions d’euros, finançaran 312 projectes europeus durant els propers cinc anys.