Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Programa d'educació ambiental per a la ciutadania a la conca de la Tordera

18 març 2019
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'Observatori de la Tordera i el seu Programa d'Educació Ambiental, Comunicació i Formació (PROECA) coordinat per l’ICTA-UAB, han organitzat un programa d'activitats adreçades a la ciutadania 2018/2019.

Fins al proper mes de maig oferiran un seguit de xerrades formatives i sortides guiades per diferents indrets i municipis de la conca de la Tordera. 

Al llarg de les sessions, els participants podran conèixer en profunditat el paper dels peixos i les diatomees com a indicadors de la qualitat ecològica del riu, participar en sessions de mostreig de macroinvertebrats o prendre part en una campanya de mostreig de la llúdriga i la fauna aquàtica de la zona. 

La propera actitivitat tindrà lloc el proper divendres 22 de març en motiu del Dia Mundial de l'Aigua:

- Hostalric a la cruïlla entre tres rieres: la Tordera, la riera d'Arbúcies i la riera de Santa Coloma, xerrada amb la participació de l'Im. alcalde d'Hostalric Josep Frias, la Dra. Sònia Sànchez-Mateo (coordinadora de l'Observatori) i el Dr. Josep Mas-Pla (investigador de la línia d'hidrologia de l'Observatori, professor del departament de Ciències Ambientals de la UdG i investigador sènior a l'ICRA). L'acte tindrà lloc a les 19:00h a la Sala Polivalent Serafí Pitarra d'Hostalric (Carrer Raval, 43, Hostalric).

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric i d’Arbúcies, iniciat el 1996 sota la direcció del Dr. Martí Boada amb l’objectiu de determinar l’estat de salut dels diferents trams de la Conca de la Tordera a través d’indicadors biològics, hidrològics i fisicoquímics. 

L’any 2003 el projecte de L’Observatori engegà el seu propi Programa d’Educació i Comunicació Ambiental anomenat PROECA, coordinat des de l’ICTA-UAB a través del seu grup de recerca Conservació, Biodiversitat i Canvi Global (Nycticorax), amb la intenció de poder apropar la ciutadania que habita a la Conca de la Tordera al riu i canviar la visió negativa que se’n té d’ell.

Dins de