El programa CROMA de la FAS visità l'ICTA-UAB
Els alumnes del programa socioeducatiu CROMA 2.0 de la Fundació Autònoma Solidària van visitar el campus de la UAB.

Aquesta sortida volia oferir una visió positiva i motivadora envers l'aprenentatge i és per això que els infants van participar en un seguit d'activitats vinculades a les facultats i centres de recerca de la universitat.
El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la FAS que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d’alumnat amb risc d’exclusió social. A través d'aquest programa socioeducatiu es vol aconseguir trajectòries d’èxit dels infants participants, mitjançant el reforç dels processos de vinculació escolar.
El passat dimarts 28 de maig, 190 alumnes de les 18 escoles que han participat aquest curs en el programa CROMA 2.0 van visitar el campus de la UAB amb l’objectiu de conèixer la universitat i apropar-se als equips de recerca que han participat dels projectes que han fet pels infants durant aquest curs. La visita va consistir d’una primera part on es visitaren les instal·lacions dels grups de recerca i facultats i, posteriorment, van participar en una gimcana de descoberta amb proves, reptes i preguntes sobre el Campus UAB.
En aquesta sortida, els infants van visitar l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), i van participar en el taller “Com podem disminuir la contaminació de la nostra escola?” impartit per l'investigador Roger Curcoll; l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) que va dissenyar el programa “Recerca – Acció Participativa a centres educatius”; el Centre de Visió per Computador (CVC), que va organitzar el projecte "Com podríem dissenyar un detector del dolor per a pacients que no poden comunicar-se?”; i finalment el Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials (GREDICS) amb la idea "Fem cinema social a l’escola”.
La Fundació Autònoma Solidària aposta per un relació més estreta entre la universitat i els centres educatius, que aconsegueixi despertar l’interès per l’aprenentatge dels infants i joves i la seva vinculació a l’escola. Però no només això, sinó que un dels objectius que persegueixen els programes és que allò que aprenen a l’escola o a l’institut estigui estretament lligat a la seva quotidianitat i que, més enllà, incorporin els estudis superiors com una opció real de futur.