Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments

La indústria alimentària és la primera branca industrial al nostre país, amb un augment de facturació i ocupació any rere any. A la UAB et preparem de la manera més tecnològica i professional possible

  • Facultat de Veterinària
  • Campus de Bellaterra
  • Durada: 4 cursos - 240 crèdits
  • Places: 70
  • Nota de tall Batxillerat / CFGS: 9,194
  • Preu per crèdit: 18,46 euros
  • Idioma: Català (60%), castellà (30%) i anglès (10%).
  • Calendari Acadèmic Facultat
  • Modalitat: Presencial
  • Horaris: Matí i tarda
 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments

Vols estudiar un grau amb gran futur professional? Et preocupa trobar feina quan acabis els estudis? El grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments et prepara per treballar a la indústria alimentària, la qual és la primera branca industrial del país. És un dels graus amb un índex d’ocupabilitat més alt.

A la UAB disposem d’instal·lacions industrials perquè puguis conèixer i treballar amb equips reals de la indústria alimentària. El professorat té una gran experiència científica i industrial contrastada i col·labora amb empreses de diversos sectors alimentaris, per la qual cosa ofereix una docència actualitzada i de qualitat.

Podràs realitzar pràctiques dins d’un enorme ventall d’empreses alimentàries que inclouen tots els sectors, tant a Catalunya com a l’estranger, gràcies als programes de mobilitat.

Sortides professionals

El seguiment dels estudis capacita per a la inserció laboral en els àmbits dedicats a:
- Direcció de producció i transformació
- Innovació i desenvolupament de nous aliments i processos
- Gestió de la qualitat i de la seguretat dels aliments (empresa i Administració)
- Consultoria i assessorament empresarial
- Màrqueting i comercialització
- Docència i investigació

Testimonis

Erasmus estudi
El programa Erasmus facilita als alumnes matriculats en universitats europees l'estada acadèmica en una  altra universitat europea (de tres mesos a un curs acadèmic complet) o les pràctiques en una empresa, i el posterior reconeixement dels estudis cursats a l'estranger.
Actualment s'ofereixen 18 places que es distribueixen en un total de 9 convenis signats amb universitats de França, Portugal, Finlàndia, Països Baixos, Alemanya i Austria.

Eramus pràctiques
Aquesta modalitat permet que els estudiants no titulats puguin realitzar estades de pràctiques en empreses o institucions d'altres països europeus.

SICUE-Sèneca
El programa d'intercanvi SICUE té com a objectiu facilitar els intercanvis d'estudiants dins de l'Estat Espanyol.
Actualment s'ofereixen un total de 9 places per anar a Granada, León, Múrcia, Saragossa i València.

Programa Propi de la UAB
El Programa Propi de la UAB facilita als alumnes matriculats a la nostra universitat l'estada acadèmica d'un curs en una altra universitat no europea i també el reconeixement posterior dels estudis cursats a l'estranger.

Actualment s'ofereix una plaça al Brasil i una als EEUU

Més informació sobre els Intercanvis

En el pla d’estudis de graduat/da en Ciència i Tecnologia dels aliments, a 4t curs, consta la matèria “Pràcticum”. Aquesta inclou una única assignatura amb el mateix nom, obligatòria i de 12 crèdits (equivalent a 300 h). El Pràcticum és una activitat que l'estudiant fa a una entitat, privada o pública, nacional o internacional, per complementar la seva formació universitària i apropar-lo a l'àmbit professional on exercirà la seva activitat. Per tant, ha de permetre l’estudiant:

  • conèixer la metodologia de treball adequada a la realitat professional;
  • desenvolupar competències tècniques, metodològiques, personals i participatives;
  • obtenir experiència que faciliti la incorporació al mercat de treball;
  • reforçar els valors de la innovació, la creativitat i l'emprenedoria.

Més informació sobre el Pràcticum del grau en Ciència i Tecnologia dels aliments

Documentació addicional sobre les pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments Segell ISEKI Food Association

Més informació