Grau en Enginyeria Informàtica

Actualment, els professionals de la informàtica són una peça clau en tots els àmbits de la societat digital del segle XXI, tant en la transformació digital de les empreses com en els reptes socials

  • Escola d'Enginyeria
  • Campus de Bellaterra
  • Durada: 4 cursos - 240 crèdits
  • Places: 190
  • Nota de tall Batxillerat / CFGS: 9,572
  • Preu per crèdit: 18,46 euros.
  • Idioma: Català (70 %), castellà (25 %) i, en algunes assignatures optatives, anglès (5 %).
  • Graus - Calendari Acadèmic
  • Modalitat: Presencial.

El grau en Enginyeria Informàtica té com a objectiu formar professionals experts en informàtica que tinguin una visió global de la tecnologia que els permeti analitzar, dissenyar, desenvolupar i implantar sistemes informàtics per a diversos entorns i situacions, adaptant-se als canvis i a les innovacions tecnològiques.

La UAB proporciona una formació generalista i prepara l'estudiant en tots els camps de la informàtica, alhora que pot especialitzar-se en quatre perfils formatius diferents segons els àmbits de la tecnologia: enginyeria del programari, enginyeria de computadors, computació i tecnologies de la informació.

L'estreta relació de la titulació amb centres tecnològics i de recerca avançada de reconegut prestigi nacional i internacional, i amb empreses capdavanteres del sector de les TIC, afavoreix el desenvolupament de pràctiques formatives d'alt nivell i la inserció al món laboral dels seus graduats. Alguns dels centres vinculats amb la titulació situats al campus de la Universitat són el Centre de Visió per Computador, l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial i el Centre Nacional de Microelectrònica.

El grau en Enginyeria Informàtica es pot cursar conjuntament amb els graus en Enginyeria de Telecomunicació.

Sortides professionals

Són uns dels estudis que tenen més demanda en el mercat laboral. L’atur d’aquests graduats és inexistent i l’oferta de treball creix cada dia, fet que permet disposar d’un ampli ventall d’oportunitats en molts sectors i tecnologies:  programador d'aplicacions, desenvolupador web, administrador de bases de dades, analista de sistemes informàtics, arquitecte del programari, consultor informàtic, director de projectes d'instal·lacions informàtiques,  desenvolupador d'aplicacions mòbils, community manager, administrador de xarxes i sistemes, especialista SEM/SEO, enginyer del coneixement, analista funcional, arquitecte d'informació, responsable de seguretat en sistemes d'informació, dissenyador de videojocs, administrador de webs... I moltes altres professions que encara no existeixen i que, per tant, encara no tenen nom, i per a les que el graduat també estarà preparat, ja que gaudirà d’una formació global que facilita l'adaptació als canvis i a les innovacions tecnològiques.

L'objectiu dels programes de mobilitat i intercanvi és permetre a la comunitat universitària conèixer altres realitats universitàries. La UAB participa en nombrosos programes de mobilitat i d'intercanvi arreu del món, especialment amb Europa, Amèrica Llatina i l'Àsia.

El Programa Erasmus+ facilita als alumnes matriculats en universitats europees l'estada acadèmica en una altra universitat europea i el posterior reconeixement dels estudis cursats a l'estranger, mitjançant el learning agreement (acord d'estudis) pactat previament amb el coordinador d'intercanvi.

Amb el Programa SICUE es faciliten els intercanvis d'estudiants dins de l'Estat Espanyol, en realitzar part dels seus estudis en una universitat diferent. A més a més l'estudiant pot conèixer els aspectes socials i culturals d'altres Comunitats Autònomes. Les places són per un semestre (5 mesos) o per a un curs acadèmic (9 mesos).

Finalment, el Programa Propi de la UAB ofereix als alumnes de grau la possibilitat d'una estada acadèmica d'un semestre o un curs sencer en una universitat estrangera que no participi en el programa Erasmus+. El reconeixement dels estudis cursats a l'estranger es farà d'acord amb la taula d'equiparacions pactada previament amb el coordinador responsable d'intercanvis del centre.

El Programa de Pràctiques externes té com a objectiu que els alumnes del Grau posin en pràctica els coneixements adquirits durant els seus estudis mitjançant una activitat formativa supervisada per l’Escola i realitzada en empreses i institucions. Es tracta, per tant, d’un programa per facilitar l’ocupabilitat dels estudiants i que permet una estreta col·laboració entre empreses i institucions, estudiants i Universitat.

El Programa de Pràctiques externes és una eina que permet generar valor a totes les parts implicades ja que:

  • Els estudiants posen en pràctica els coneixements adquirits durant els seus estudis de grau i adquireixen competències que faciliten la seva ocupabilitat i milloren el desenvolupament de l’exercici professional.
  • Les empreses i institucions disposen d’alumnes d’últims cursos amb una formació tecnològica molt sòlida, coneixent de molt a prop el perfil dels que es convertiran a molt curt termini en professionals altament qualificats.
  • La Universitat pot verificar l’adquisició de competències dels seus estudiants i incidir per tant, en els factors del seu aprenentatge.

L’assignatura de Pràctiques externes és una assignatura optativa de 4rt curs del Grau.  Té 12 crèdits ETCS equivalents a 300 hores d'estada a l'empresa

Guia docent de l'assignatura

Relació de centres de pràctiques

El estudiants del grau fan pràctiques en empreses, com:

Hewlett-Packard, Accenture, Everis, T-Systems, Indra, Sener, EY, Deloitte, Pricewaterhousecoopers, Unit4, Seat, Aqualogy, Banc Sabadell, Sogeti, Altran, Sigma Gestión Universiataria AIE, Scytl, Ubi Studios, King, Mediapro, Ficosa, Applus Lgai, Verticales Intercom, Fico Mirrors, Panreac Quimica, Massive Dynamic Multimedia, Evok, DatknoSys, Genos Cloud Services, Divertap Apps, Systelab, Netcentric, Sistel Control, Wibigoo, Fundació ESADE, Mitsubishi Electric, Magneti Marelli, Alzatis, Delectatech, Leap in Value, Nostrum, Eismann, Bacardi, FinConsum, Migtron Robotics, Serimag Media, Binsa Software, K-Lagan, Idneo Technologies, Timatlas, ITNow, Circutor, Antara, Konozca Consulting, OpeNAC, Talk&Code, Neovideo, Mango, Ingravit, Worldline Iberia, Privalia, Skynet, Ersax Trade, Servizurich, Sedatex, Omitsis Consulting, Calidae, Tecnogeo, Devinet, Efficens Way, Turijobs, HealthApp, Wayna, ...

I en instituts i centres de recerca i innovació, com: 

Centre de Visió per Computador (CVC), Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Institut d'Investigació en Intel.ligència Artificial (IIIA-CSIC), Sincrotró ALBA, Global Media Research, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Fundació Privada Barcelona Digital Centre Tecnològic (BDIGITAL), Global Media Research, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Institut Català de Ciències del Clima (IC3), Fundació Privada ASCAMM...

Col·laboració amb empreses o organismes externs

Formulari de Proposta de Pràctiques Externes

 

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Enginyeria Informàtica

Més informació