30/11/2018
Els IX Premis CIEU-2018 a la idea més emprenedora van lliurar els guardons als projectes emprenedors més destacats en les categories FUABformació, Facultat d’Economia i Empresa, resta de facultats de la UAB i els premis Alumni UAB, d’entre les 142 iniciatives presentades en totes les categories. L’acte va ser el passat 29 de novembre a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB.L’acte va ser presidit per David Urbano, director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU); Carles Gispert, vicerector d'Economia i de Campus i Héctor Sala, degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB.
David Urbano va iniciar l’acte recordant l’objectiu que mou el CIEU des de fa més de 10 anys; fomentar l’esperit emprenedor de les persones de la comunitat universitària que pretenen crear la seva empresa. Carles Gispert va remarcar la importància de les persones emprenedores a la societat: “Des de la UAB, creiem en la necessitat que hi hagi més emprenedors per crear valor i fer avançar la societat. L’alumnat de totes les titulacions hauria de tenir nocions d’emprenedoria, és un projecte global de tota la universitat”. I va fer referència a les iniciatives de la UAB en emprenedoria com el nou Mínor en Emprenedoria i Innovació Social.
Com a com a emprenedores sènior convidades, Anna Cañadell, de l’equip fundador Trip4real, i Alba Garcia, la seva sòcia actual a B·COME van parlar de l’ADN emprenedor: “Tenim una actitud en comú, les ganes de fer alguna cosa sigui com sigui, la passió pel que sents i el que creus. Dels tres valors que he après sent emprenedora em quedo amb 3: el treball ben fet, la humilitat per seguir aprenent i pensar sempre en gran”. Les emprenedores van parlar del seu projecte actual, B·COME, una alternativa a la moda tradicional, que vol esdevenir un “marketplace per consumidors conscients”.
Al següent parlament, els convidats Manuel Alfranca i Clara Torralbas, emprenedors del Grau LEINN de la Universitat de Mondragón, van exposar el repte que suposa aprendre a ser emprenedors com a professió. Al Grau aprenen a crear una empresa des dels seus inicis fins al llançament de la idea: “La única manera d'aprendre és dedicar temps i esforç per fer alguna cosa que t’agrada”, va explicar Torralbas.
Els guardonats Alumni UAB al IX Premis CIEU a la idea més emprenedora 2018
Després de les intervencions, es va procedir al lliurament dels premis en les tres categories del concurs: Alumni UAB general, Alumni UAB- Impacte Social, FUABformació, Facultat d’Economia i Empresa i resta de la UAB.
Les dues categories Alumni va tenir quatre projectes finalistes, entre els quals es va lliurar als dos projectes guanyadors el premi d'una dotació de 500 euros cada un en col·laboració amb Caixa d’Enginyers. El Premi Alumni UAB d’àmbit general va ser pel projecte TIC ACTIVA de Gerard Vilanova, màster a l’Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, que dóna suport a família, escola i altres agents educatius per a l’ús saludable de les noves tecnologies.
Les dues emprenedores i creadores de l’aplicació Wonderkids, Elena Trias de Bes, postgrau en Màrqueting a la UAB, i Marta Ubach van ser reconegudes amb el premi Alumni UAB- Impacte Social. La seva idea emprenedora consisteix en una app mòbil per trobar fàcilment plans i serveis family-friendly per gaudir en família.
Second Chance, un projecte d’immersió de persones grans al mercat laboral, de Marc Gutiérrez, màster en Gerontologia a la UAB, i Mentores contra el fracaso escolar, de Sandra Huerto, màster executive MBA a la UAB, van ser els altres finalistes de les categories Alumni UAB.
A continuació, es van fer entrega dels premis de la resta de categories i va cloure l’acte David Urbano: “Gairebé tots els projectes avui presentats neixen d’una preocupació social, això diu molt de cap a on hauria d’anar l’emprenedoria”.
Fotografies de l'acte
Amb la col·laboració de: