Un estudiant de Prevenció i Seguretat Integral fa possible el retorn d'un fagot perdut al Metro de Barcelona
El passat 2 de juliol, un jove músic va perdre al Metro el seu fagot. Gràcies a la intervenció dels Mossos i de la Unitat de Seguretat del Metro de TMB, personificada en la figura d'Arnau Marín, estudiant en pràctiques del departament i estudiant de l’Escola, es va fer possible el retorn de l'instrument al seu propietari.
17/07/2024
L’incident va començar quan el músic, tornava de València molt carregat i es va deixar una de les motxilles que portava a l’andana de Sants Estació de la L5, amb l’instrument a dins: un fagot valorat en 15.000 €.
Poc després, una senyora, que tornava de treballar, va veure la maleta a l’andana i, com que ja era tard i no va trobar ningú al punt de control de l’estació, de bona fe, va emportar-se-la a casa. A través dels papers que hi havia dins es va intentar posar en contacte amb el propietari, però no ho va aconseguir.
El músic, familiars i amics, de seguida van alertar dels fets a les xarxes socials. Així mateix, també ho van fer treballadors de TMB. I va ser a partir d’una de les piulades que es va poder començar a seguir la pista al fagot.
Arnau Marín, estudiant en pràctiques a la Unitat de Seguretat del Metro de TMB i estudiant de quart curs de Prevenció i Seguretat Integral de l’Escola FUAB Formació, va detectar per xarxes socials que s’havia produït un suposat robatori d’un fagot al metro de Barcelona i va intentar extreure’n el màxim d’informació i buscar els perfils de Twitter que n’estaven fent ressò.
A partir d’aquí, va comunicar-ho als companys de la Unitat per tal que poguessin dur a terme, des del Centre de Seguretat, les gestions pertinents per localitzar la persona que l’havia perdut i qui se l’havia emportat.
A través de les càmeres de videovigilància de l’estació es va poder determinar el punt de pèrdua i identificar la senyora, per tal que pogués tornar la maleta i recuperar el fagot. La devolució es va fer el passat dijous, a la mateixa andana on el músic se’l va deixar. L’intercanvi va fer-se en presència dels Mossos i de directius de TMB. "M'alegro d'haver-lo trobat, ha estat un alleujament enorme”, comentava el jove músic.
El propietari recupera el fagot a l'andana de Sants (foto de CCMA).
Tant Arnau Marin, com el conseller delegat de TMB, Xavier Flores van destacar la importància de les càmeres al transport públic per fer d’aquests "un espai segur que permet trobar objectes perduts com aquest". Marín va comentar com aquests aparells de vigilància havien permès esclarir el que va ocórrer, ja que el missatge que es va publicar a Twitter, inicialment, no es corresponia amb la situació real. Va afegir que era “molt gratificant, perquè repares un suposat dany a les persones gràcies a la gestió en equip”.
Marin està de pràctiques al metro des del febrer de l’any passat. Va explicar que quan va veure que s’havia publicat una oferta d’estudiant en pràctiques a la Unitat de Seguretat del Metro i, que sempre li havia cridat l’atenció, va presentar-s'hi i va guanyar la plaça. Des de llavors ha anat renovant al màxim els convenis, tant de pràctiques curriculars com extracurriculars per poder seguir a la Unitat. “He après moltíssim, perquè el Metro és una ciutat sota la ciutat, amb casuístiques determinades, i un ambient amb uns companys que, sincerament, són un 10”, va concloure.
Una notícia que no va passar desapercebuda ni a les xarxes, ni als mitjans de comunicació. Des del TN comarques de TV3, fins a RAC1, La Vanguardia o El Periódico se’n va fer ressò. Una història que va acabar amb final feliç.
Podeu veure els vídeos del compte de TMB Barcelona on s'explicaven els fets.