Polítiques reproductives, de la Reforma de l’Estat del Benestar a l’Era Trump 16 de novembre 2017

10/11/2017
El 16 de novembre tindrà lloc el Workshop Internacional AFIN: Polítiques reproductives, de la Reforma de l’Estat del Benestar a l’Era Trump. Organitzat pel grup d’ Investigació AFIN (UAB), l’esdeveniment se celebrarà a la Sala d’Actes del Rectorat i aprofundirà en com les polítiques reproductives influeixen en les suposades opcions reproductives de les persones les continuïtats i/o canvis en les polítiques reproductives. Els assistents reflexionaran sobre els fonaments de la investigació, fomentant debats basats en contextos comparatius.
El 16 de novembre tindrà lloc el Workshop Internacional AFIN: Polítiques reproductives, de la Reforma de l’Estat del Benestar a l’Era Trump. Organitzat pel AFIN Grup d’Investigació (UAB), l’esdeveniment se celebrarà a la Sala d’Actes del Rectorat i aprofundirà en com les polítiques reproductives influeixen en les suposades opcions reproductives de les persones i en el seu benestar individual i familiar les continuïtats i/o canvis en les polítiques reproductives.
En general es pensa que tenir o no tenir fills/es, és una decisió personal, una qüestió individual, una “elecció” que implica automàticament la responsabilitat de mantenir-la i cuidar-la. Tanmateix, per exemple a Espanya (Marre et al 2017) o Austràlia (Ruppaner 2017) es tenen menys fills/es dels que es desitgen, en tretze regions d’Anglaterra s’han detingut els tractaments de reproducció assistida des de principis del 2017 (Marsh 2017) i a Llatinoamèrica moltes dones estan obligades a tenir fills no desitjats perquè no hi ha cap país amb lliure accés a la interrupció voluntària de l’embaràs, excepte Uruguai (Jiménez 2017). Com va assenyalar Petchesky referint-se a les dones, la gent “pren les seves pròpies eleccions reproductives, però no com els plau; no les prenen sota condicions que creen, sinó sota condicions i limitacions que, com a simples individus, no tenen el poder per a canviar” (1990:11). La llibertat d’elecció o de desig pren “la forma d’un cert rang limitat de possibilitats disponibles per a totes les persones dins d’una societat” (Zigon 2008:43) seguint les regles sobre el que és o no apropiat o està permès a cada entorn social determinat (Hochschild, 1990).
Al llarg d’aquest workshop, organitzat pel Grup d’Investigació i Centre AFIN, en el qual el seu objectiu és reunir a investigadors/es i a professionals nacionals i internacionals de diferents disciplines, l’esdeveniment inclourà ponents especialistes en la matèria, taules rodones amb ponents convidats/dades i sessions obertes on els/les participants presentaran i discutiran els seus treballs.
Més informació:
Tríptic AFIN