Nova jornada CIÈNCIA (NO)-FICCIÓ: Periodistes que narren la ciència en viu

Periodisme científic

El pròxim 19 de juny, el CosmoCaixa de Barcelona acollirà la cinquena jornada sobre periodisme científic, organitzada pel Observatorio PerCientEx en col·laboració amb el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB. Periodistes destacats com Maricarmen Climént, Federico Bianchini i Irene Baños presentaran produccions innovadores en formats com el pòdcast narratiu, el teatre de no-ficció i el vídeopòdcast.

 

13/06/2024

El periodisme científic està evolucionant, explorant noves i diferents formes de narrar la ciència. Aquesta primavera, la jornada «CIÈNCIA (NO)-FICCIÓ: Periodistes que narren la ciència en viu» serà el punt de trobada per reflexionar sobre aquests formats innovadors. L'esdeveniment tindrà lloc el dimecres 19 de juny de 18:00 a 20:00 hores al CosmoCaixa Barcelona (c/ d'Isaac Newton, 26).


Organitzada pel Observatorio PerCientEx en col·laboració amb el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, la jornada comptarà amb la participació dels periodistes Maricarmen Climént, Federico Bianchini i Irene Baños. Aquests professionals destacats en els seus respectius camps han preparat actuacions exclusives per a l'esdeveniment, centrades en ciència, salut i medi ambient.


Maricarmen Climént, amb més de 10 anys d'experiència en periodisme científic, presentarà una actuació basada en la seva sèrie de pòdcasts "Pan Pa'l Susto", que destaca per les seves històries potents i humanes. Federico Bianchini, conegut pel seu periodisme narratiu i les seves cròniques des de l'Antàrtida, oferirà una presentació teatral basada en les seves experiències. Irene Baños, experta en medi ambient i canvi climàtic, presentarà el seu vídeopòdcast "Estamos muy verdes".


L'acte serà moderat per Michele Catanzaro, professor del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB, i Verónica Couto Antelo, biòloga i comunicadora científica, director i subdirectora del Observatorio PerCientEx, respectivament. La jornada és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.
No us perdeu aquesta oportunitat única de descobrir com el periodisme científic es fusiona amb la literatura i les arts per oferir narratives captivadores i informatives.