Guardonats i guardonades de la nova edició del Pitching de la facultat
04/07/2019
El Deganat amb la col·laboració dels departaments, ha organitzat una nova edició del Pitching propi obert a tots els i les estudiants dels tres graus i dels màsters oficials, per seleccionar els cinc projectes que la Facultat presentarà al Pitching Audiovisual Universitat-Indústria del Clúster Audiovisual de Catalunya.
L’acte es va celebrar dimarts dia 2 de juliol de 2019 a la Sala de Juntes de la Facultat amb la presència de destacats productors de la indústria audiovisual catalana. Membres del jurat confirmats: Paco Escribano, Albert Om, Xavier Morral (productor de “El Foraster”), Josep Vilar (TVE), i Albert Solé (Minimal Films).
En aquesta edició s'han presentat 19 projectes, s'han seleccionat 11 pel Pitching intern i, finalment, els 5 escollits pel Pitching del Clúster han estat:
"FET A MIDA": Carles Pauné, 4t del Grau en Comunicació Audiovisual.
Tutor: Ángel Custodio.
Sinopsi: Es pren de punt de partida dues cançons reconegudes pel públic genèric, hits; i es presenten un grup de música que per estil o gènere musical, d’entrada, sigui oxímoron. Han d’escollir una de les dues per assolir l’objectiu del format. El repte serà convertir el tema mític en una nova peça a mida de l’artista, portant-la al seu terreny musical i incorporant aquells recursos que caracteritzen la seva música; sempre sense intentar perdre l’essència original. Per acomplir aquesta missió es troben amb la figura d’un productor musical, amb una trajectòria destacada, que els ajudarà a posar les idees en harmonia i els aconsellarà. L’artista té només 4 dies sencers per donar forma a la cançó: el primer és un assaig col·lectiu i la resta consta d’enregistrament per seccions. El procés de gravació té lloc en un estudi professional en un punt del territori que pugui ser d’interès. Finalment, el cinquè dia, s’entrega el producte final i alguns experts el valoren. També es pren com a objectiu global de la temporada editar un àlbum amb totes les cançons fruit de l’existència del programa. Finalment, es fa notòria la presència a xarxes socials i plataformes de consum de música sota demanda.
"AL SUR DEL EDÉN": Manel Serrat, 4t del Grau en Comunicació Audiovisual.
Tutor: Francesc Escribano.
Sinopsi: Tres joves immigrants que acaben d’arribar a un nou país afronten la integració. Cada un d’ells assumirà aquest nou espai a la seva manera i intentarà construir-se un futur segons les seves expectetives i personalitat, entrant, sovint, en conflicte amb la cultura autòctona d’aquest nou espai.
"FILMANCE. CREA EL TEU EQUIP DE RODATGE": Marc Freixa i Paula Ríos, 3r del Grau en Comunicació Audiovisual.
Tutora: Amparo Huertas.
Sinopsi: Filmance es tracta d'un servei en forma d'aplicació que té com a objectiu posar en contacte diferents persones amb interessos pel món audiovisual amb la fi de crear grups o equips de rodatge.
"FEL MAGAZÍN VISUAL EN LLENGUA DE SIGNES CATALANA (LSC)": Montxo Vicente, 4t de Periodisme.
Tutor: Ezequiel Ramón.
Sinopsi: Bastir l’equivalent d’una revista impresa de varietats ("magazine"), per a una audiència que es comunica en Llengua de Signes Catalana (LSC), o li interessa, hi està vinculada o vol conèixer aquesta llengua. El col·lectiu de persones sordes no té referent mediàtic a Catalunya que reflecteixi la seua forma de vida pública en les vessants social, cultural i artística. La causa principal és l'absència de continguts expressats originalment en LSC als mitjans visuals a Catalunya, sense excepció. Una revista que es vehicula en LSC esdevindria un factor d'inclusió social de la Comunitat Sorda, i també com una oportunitat d'aportar valors culturals i econòmics a la societat en general per part de les pròpies persones sordes. Per últim, també podria esdevenir com un dels referents de normalització lingüística de la LSC, tal com ho són TV3, Àpunt i IB3 amb la llengua oral catalana.
El projecte inclou una proposta de sis seccions en els següents objectius temàtics: divulgativa, perfils, entreteniment, infantil, cultural i participativa.
"PELL A PELL": Sara Aminiyan, Clara Ontañón i Helena Rodríguez, 4t de Periodisme.
Tutor: Albert Soler.
Sinopsi: Pell a pell és un espai de trobada entre les dues cares d’un conflicte. Posa sobre la taula temes polèmics de l’actualitat i obre el diàleg entre dos personatges anònims i antagònics que estan directament afectats per la temàtica en qüestió.
Moltes felicitats a les guardonades i els guardonats i molta sort al Piching del Clúster al novembre.
Les bases del Pitching del Clúster de l'Audiovidual les trobareu aquí.