L'exalumne Josep Perea, distingit al IX Dia Català de la Seguretat Privada

L'alumni Josep Perea, Director de Seguretat a la Fundació Museu Picasso de Barcelona, amb César Torr
L'alumni Josep Perea, Director de Seguretat a la Fundació Museu Picasso de Barcelona, amb César Torrero, Coordinador del Grau EPSI.

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya va organitzar un acte institucional per reconèixer les empreses i professionals de la Seguretat Privada que havien destacat per les seves trajectòries o per les seves actuacions i bones pràctiques.

Josep Perea, titulat del Grau en Prevenció i Seguretat Integral i Director de Seguretat a la Fundació Museu Picasso de Barcelona, va ser una de les 73 persones que van rebre un guardó.

21/12/2023

Josep Perea, Graduat en Prevenció i Seguretat Integral i Director de Seguretat, va rebre una distinció honorífica del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya durant el IX Dia Català de la Seguretat Privada, acte institucional celebrat a l’Auditori de Cornellà de Llobregat, el passat 15 de desembre.

L'esdeveniment, presidit pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va reconèixer, amb 10 condecoracions i 63 distincions, la feina excepcional de persones, empreses i entitats de l'àmbit de la Seguretat Privada que havien destacat per la seva trajectòria professional, o per les bones pràctiques i actuacions que havien realitzat. Algunes de les persones premiades ho havien estat per la seva contribució a resoldre situacions de risc o perilloses col·laborant amb els cossos policials.

Perea va obtenir una distinció per la seva excel·lència professional al capdavant de la gestió de la Seguretat de la Fundació Museu Picasso de Barcelona, un dels recintes més visitats de la Ciutat Comtal.

En una entrevista recent a la revista especialitzada Seguritecnia, l'alumni comentava que en aquest complex museístic, situat al casc històric, hi confluïen un gran nombre de visitants i turistes, fet que comportava que hi haguessin diverses amenaces que havien de gestionar. Es feien regularment anàlisis de riscos, per auditors externs, per identificar-los i actualitzar els continguts, procediments i protocols del seu pla de seguretat.

Algunes de les principals amenaces que havien de fer front eren possibles robatoris, tant a visitants com de peces exposades a les instal·lacions; protegir les obres i el patrimoni del vandalisme; prevenir possibles actes terroristes per estar en estat d’alarma 4 al país; o el risc d’incendi per la particularitat del museu d’estar emplaçat en un edifici amb segles d’història. Amb l’equip de professionals que liderava Perea s’intentava mantenir a nivell baixos tots aquests riscos.

Segons l’exalumne, el Museu afrontava el difícil repte d’equilibrar la seguretat i la protecció de les obres amb l’accessibilitat i l’apropament de les persones a l’art. Des del centre museístic s’havien impulsat diverses accions, com l’eliminació de barreres físiques, canvis en la il·luminació, en les rutes de trànsit dels usuaris; tot utilitzant tecnologia de seguretat com a aliada, per afavorir una major interacció amb els quadres, i crear un ambient proper i segur, i una bona experiència per al visitant.

Durant la gala de lliurament de distincions, Perea va coincidir amb César Torrero, Coordinador del Grau, qui va ser convidat per l'organització per representar Prevenció i Seguretat Integral - Escola FUAB Formació.