Investigadors de la Facultat de Biociències col·laboren en el Vagó de la Ciència per sensibilitzar sobre la reducció de combustibles fòssils

Fotografia del vagó de la ciència

Diversos investigadors de la Facultat de Biociències i el CREAF han participat activament en el Vagó de la Ciència, una iniciativa impulsada per la UAB que aquest any se centra en la necessitat de reduir l'ús de combustibles fòssils com el petroli, el carbó i el gas, i en promoure l'ús d'energies netes i renovables.


 

20/09/2024

Investigadors de la Facultat de Biociències col·laboren en el Vagó de la Ciència 

Els investigadors de la Facultat han contribuït amb el seu assessorament científic a la creació del material divulgatiu present al vagó, que inclou infografies, audioguies i podcasts accessibles a través de codis QR. Aquest tren de Ferrocarrils de la línia Barcelona-Vallès circularà durant el curs 2024-2025, apropant el coneixement científic als usuaris del transport públic.

Investigadors del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia i del CREAF, com ara Verónica Arcas, Alba Badia, Cristina Madrid, Gemma Morell, Pablo Núñez, Anna Petit, Laura Pérez Sánchez i Anselm Rodrigo, han estat clau en l'assessorament científic i han protagonitzat diversos episodis de la sèrie de podcasts del Vagó, titulada "El pòdcast del Vagó". Aquesta sèrie aborda temes fonamentals com l'impacte del consum de combustibles fòssils en la biodiversitat, la salut humana i el canvi climàtic, així com les alternatives energètiques disponibles.

Alguns dels temes tractats pels investigadors de la Facultat inclouen:

  • El canvi climàtic i la biodiversitat (Cristina Madrid, Gemma Morell)
  • Els reptes de la transició energètica (Verónica Arcas, Anna Petit)
  • La justícia climàtica (Cristina Madrid)
  • L'agricultura regenerativa(Raúl Velasco Fernández)
  • El consum responsable(Gemma Morell)
  • L'impacte sobre els ecosistemes (Anselm Rodrigo)

A més, el Seient de l'Expert, una de les activitats centrals del projecte, tindrà lloc cada dijous d'octubre a febrer i comptarà amb la participació de Cristina Madrid i Gemma Morell, que interactuaran amb els viatgers en diferents trajectes per resoldre dubtes i mantenir converses sobre les seves àrees d'investigació.

El Vagó de la Ciència és una plataforma única que combina la ciència i la divulgació amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre els reptes ambientals més urgents, amb el suport i la implicació de diversos investigadors de la Facultat de Biociències.

 

Enllaços d'interès:

Pàgina web del Vagó de la Ciència

Podcast sobre combustibles fòssils. Escolta els capítols aquí.