Els estudiants participen d'un simulacre d'emergències a l'Estadi Montilivi del Girona Futbol Club

Simulacre Girona
Els alumnes d'EPSI al simulacre de l'Estadi Montilivi del Girona Futbol Club

La primera, segona, tercera i quarta promoció del Grau de Prevenció i Seguretat Integral van participar en l’experiència el dijous 14 de novembre, de la mà del professor Carles Bòtia i del director de Seguretat del club, Òscar Orozco.

26/11/2024

L’Estadi del Girona va posar a prova les seves mesures de gestió de possibles emergències el dijous 14 de novembre, amb un simulacre emmarcat en la implantació del Pla d’Autoprotecció del recinte. Els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4rt de Prevenció i Seguretat Integral van poder participar en l’esdeveniment, liderat pel director de Seguretat de l’Estadi, Òscar Orozco, i acompanyats del professor del grau Carles Bòtia.

En el transcurs del simulacre, els estudiants van poder observar en primera línia com es gestionaven els procediments de seguretat i sanitaris en un esdeveniment de gran magnitud, com és el cas d’un partit en un camp amb capacitat d’acollir més de 14.000 persones al mateix moment, tal com succeeix a l’Estadi Montilivi del Girona Futbol Club. A més, el recinte compta amb les últimes mesures d’innovació tecnològica, que permet la digitalització total dels processos de control integral, gestió i suport al personal de seguretat.

 

“Amb professionals així, la protecció en el futbol està garantida”

Els estudiants implicats en l’experiència van afirmar que, gràcies a haver-hi participat, han adquirit aprenentatges fonamentals per al seu futur professional: “Aquesta experiència m’ha donat una visió molt clara de la importància de la planificació i la coordinació per a afrontar qualsevol situació. La recordo com un pas més en el meu camí cap a l'excel·lència en la gestió de seguretat. Amb professionals així, la protecció en el futbol està garantida”, va expressar Eric Vicente, estudiant de quart curs.

De la mateixa manera, Oriol Guerrero, alumne del grau i tècnic operador del Cos d’Agents Rurals, va accentuar la rellevància de dur a terme aquest tipus d’actes preventius: “El simulacre és una eina preventiva molt important que ens ajuda a analitzar protocols i actuacions per tal d’avaluar-los i posar a prova la gestió d’emergències”.

En la reunió final, Pol Mantero, estudiant del grau i també participant del simulacre, va exposar les conclusions de l’experiència a la sala de premsa de l’Estadi, compartint idees amb el director i equip de seguretat i sanitari. Així, tant ell com la resta d’integrants van poder gaudir d’una visió completa i enriquidora dels procediments involucrats en situacions d'emergència en l'entorn futbolístic.