El talent emprenedor de Turisme i Direcció Hotelera UAB triomfa en els XIV Premis CIEU-FEiE
Els estudiants de grau, màster i formació permanent de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUAB Formació van ser els protagonistes principals de l'acte acadèmic de lliurament dels XIV Premis CIEU-FEiE 2023 a la idea més emprenedora, en aconseguir ser finalistes en diverses categories, i guanyadors a l'apartat dedicat a l'Escola FUAB Formació. Més d'un centenar de projectes de la comunitat universitària de la UAB es van presentar en el certamen d'emprenedoria i innovació.
15/12/2023
El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU), juntament amb la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB (FEiE), van celebrar l'acte acadèmic de lliurament dels XIV Premi CIEU-FEiE 2023 a la idea més emprenedora, per reconèixer els millors projectes d'innovació de la comunitat universitària de la UAB, en un esdeveniment celebrat el 14 de desembre, a la sala d'actes d'aquesta facultat, on es van aplegar unes tres-centes persones.
Més d’un centenar de propostes es van presentar al certamen, en les categories "Escola FUAB Formació", “Facultat d'Economia i Empresa”, i “General de la UAB”, tot demostrant el gran talent i creativitat existent entre estudiants i exalumnes de la universitat.
Els parlaments dels ponents es van iniciar amb Andreu Turró, director del CIEU, que va oferir unes paraules de benvinguda als assistents, i on va destacar que els valors, actituds i aptituds del foment de l'emprenedoria també es podien aplicar en altres àmbits professionals i personals, com la proactivitat, la creativitat, la capacitat de lideratge, l'esperit crític o el fet de saber qüestionar-se segons quines informacions eren de gran vàlua, tant per qui en el futur es dedicarien al món empresarial, com per tothom.
Valeri Sorolla, Vicedegà d'Ocupabilitat, Emprenedoria i Pràctiques de la Facultat d'Economia i Empresa, va donar a conèixer algunes de les activitats que es porten a terme des d'aquest centre per impulsar l'emprenedoria entre els estudiants, com ara xerrades amb representants d'startups d'èxit, tallers de creació d'empreses, assessorament personalizat, i com a novetat, la recent constitució del club d'emprenedoria gestionat pels propis alumnes, on es fan trobades per intercanviar experiències i idees.
Josep Casas explica la seva trajectòria emprenedora durant l'acte de lliurament de guardons.
Ponència de Josep Casas, business angel i emprenedor en sèrie
Josep Casas, Enginyer de Ponts i Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA per l'IESE Business School de Barcelona, va ser el conferenciant convidat per compartir la seva trajectòria emprenedora amb el públic.
Casas, soci fundador de Naturitas, va explicar com va posar en funcionament, l'any 2015, aquest e-commerce especialitzat en productes naturals i ecològics, que venia a més de vint països, i que facturava uns 80 milions d'euros a l'any, Va relatar el secret de l’èxit del seu model de negoci, basat en oferir una gran diversitat de marques d’aquest tipus de productes de forma ràpida i eficient, des d’una sola nau on hi estaven emmagatzemats, i distribuint-los per Europa, guanyant en vendes als herbolaris, els seus principals competidors.
També va comentar el llançament d'altres empreses on tenia interessos com ara Europistachios o Food for Joe, creades l'any 2021, i d'altres startups on havia invertit en diferents sectors, on no hi havia gaire competència.
El conferenciant també va oferir deu recomanacions per emprendre a les persones que tenien inquietuds i volien fer realitat una idea de negoci. Alguns d’aquests consells passaven per tenir suficients estalvis per viure i per començar el projecte sense dependre de préstecs a bancs, ja que als inicis eren molt complicats per obtenir beneficis i un sou; també emprendre amb altres socis de perfils diferents que fossin bons en les seves tasques, ja que podien gestionar eficaçment les seves àrees de l’empresa; i per exemple, posar en marxa negocis que no fossin complicats a l’hora de poder fer canvis en els seus processos o productes, entre d'altres consells.
Guanyadors i finalistes de les diferents categories
A continuació es va procedir a l’entrega de guardons als finalistes i equips guanyadors de les tres categories del certamen. Els projectes i persones premiades van ser:
Categoria “Escola FUAB Formació”
- 1r lloc per “SafeTrack” de Laura Bellet i Hèctor Montoro (Màster Universitari en Direcció i Organització de Turisme d’Esdeveniments.)
- 2n lloc per “Bar Gamer Spot” de Juan Antonio Rojas i Dayana Ramos (Màster Universitari en Gestió d’Empreses Hoteleres)
- 3r lloc per “W-Event, the Future of Events” d’Alba Garcia, Josep Martín, Laura Ritort i Marina Sáez (Grau en Direcció Hotelera)
Categoria “Facultat d’Economia i Empresa”
- 1r lloc per “COFRU” d’Hugo Sabán, Carlos Labrador, Pablo Teruel i Sergio Calvo (Grau en Economia).
- 2n lloc per “SolAce” de Lara Oriol, Janvi Patel, Carla Trullàs i Vilius Bytautas (Grau en Administració i Direcció d’Empreses en Anglès).
- 3r lloc per “Total Chess” d’Eduard Domínguez i Marc Pera (Grau en Empresa i Tecnologia)
Categoria “General UAB”
- 1r lloc per “Sopack” de Marcela Santiago, Nicole Martin, Anmary Manrique, Jofre Borbonet i María José Castro (Màster en Emprenedoria i Innovació Social)
- 2n lloc per “Esports Experience Hotel” de Claudio Álvarez-Barriada (Grau en Turisme)
- 3r lloc per “Austral Roadtrips” d’Ignacio Muñoz (Diploma d’Especialització en Ecoturisme i Guia de Natura).
Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, va fer la cloenda institucional a l'acte, felicitant a les persones que havien participat al concurs d'emprenedoria, i es congratulava que alguns dels projectes presentats tinguessin força impacte social, aportant les seves propostes per millorar el món. En aquest sentit, la representant de la UAB també va esmentar que es començava ja a parlar de la Societat 6.0., basada "en fer servir la tecnologia per crear una una societat més sostenible, equitativa i inclusiva centrada en la persona", i encoratjava els emprenedors i emprenedores a seguir per aquesta via.
Al final del seu discurs es va procedir a la tradicional fotografia de grup amb les persones premiades, els ponents i els membres de l'equip del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries.
Laura Bellet i Hèctor Montoro, estudiants del Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments, van ser els guanyadors del Premi CIEU-FEiE 2023 a la idea més emprenedora de la categoria "Escola FUAB Formació".