Activitats
Divendres, 10 Maig 2024
Dia · Setmana
12:00
Dia de la Llum 2024
Descripció:
Per commemorar el Dia de la Llum 2024 el Dr. Agustín Mihi de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) ens oferirà la xerrada "Managing Light Propagation with Scalable Nanophotonic Architectures"
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Biociències
Data: Divendres 10, Maig de 2024 - 12:00h
Dijous, 27 Juny, 2024
13:00
«L'escalfament global s'està accelerant? Som a temps per parar-lo a 1,5, a 2 o a 3 ° C?»
Descripció:
Pep Canadell, director executiu de Global Carbon Project (GCP) i cap de recerca a l’Agència Nacional de Ciència d’Austràlia (CSIRO), imparteix aquesta conferència organitzada per la Facultat de Biociències i el CREAF, dels quals és, respectivament, exalumne i assessor científic.
Les emissions de gasos d’efecte hivernacle, que provenen principalment dels combustibles fòssils i dels sistemes agrícoles, continuen creixent i l'augment de les seves concentracions atmosfèriques s’està accelerant en els últims anys. Aquest augment continuat posa en perill assolir els objectius marcats en l’Acord de París de 2016: la reducció progressiva de gasos d’efecte hivernacle fins al 2050, en què caldria aconseguir zero emissions netes (igualar la quantitat que s’emet amb la quantitat que es capta) per limitar l’escalfament global a molt per sota de 2 º C, preferiblement a 1,5 º C respecte als nivells preindustrials.
Canadell abordarà en la seva xerrada qüestions com: S’està accelerant l’escalfament global, com apunten alguns experts? Serem capaços d’assolir l’objectiu d’aturar-lo als 1,5 º C o, almenys de no superar els 2 º C marcats per París? Quins esforços calen i per part de qui? Quins són els perills de no aconseguir-ho?
Global Carbon Project (GCP) és un organisme format per desenes de científics internacionals de més de 90 institucions que des de 2006 aporta anualment informació detallada sobre les fonts i embornals naturals i antropogènics de diòxid de carboni. Els seus informes són font de referència per a l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), que informa sobre el canvi climàtic causat per les activitats humanes.
La conferència, compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Biologia, a través de la seva Secció Territorial del Vallès. Oberta a tothom, la conferència es pot seguir també pel canal Youtube de la Facultat de Biociències.
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Ciències i Biociències
Data: Dijous 27, Juny de 2024 - 13:00h
Organitzador: UAB i CREAF
Divendres, 28 Juny, 2024
16:00
Graduació Facultat de Biociències 2020/2024
Descripció:
El proper 28 de juny de 2024 celebrarem l’Acte de Lliurament de Diplomes de la Promoció 2020/2024. Aquest acte és obert a tot l’alumnat que va iniciar els seus estudis al curs 2020/21 i que desitgi compartir-lo amb els seus companys de promoció, independentment de si els finalitza aquest any o no.
L’acte se celebrarà a la Sala Arnau de Vilanova de l’Hotel Exe Campus a la tarda en dos torns.
- 1er torn: 16:00 hores. Graus en CC. Biomèdiques, Biologia Ambiental, Microbiologia i Bioquímica
- 2on torn: 19:00 hores. Graus en Biologia, Biotecnologia i Genètica
Per limitacions de la capacitat de la sala, només podran assistir-hi el o la graduat/da i dos acompanyants.
Ubicació: Sala Arnau de Vilanova de l'Hotel Exe.Campus
Data: Divendres 28, Juny de 2024 - 16:00h
Data fi: Divendres 28, Juny de 2024 - 21:00h
Documents:
Dilluns, 15 Juliol, 2024
12:00
Conferència Metaphase II Arrest and Beyond: Insights into Mammalian Oogenesis and Transcriptome Remodeling
Descripció:
Conferència a càrrec de Gisela Cairó Baza, PhD de la Geisel School of Medicine at Dartmouth, USA
Dr. Gisela Cairó Baza, originally from Barcelona, relocated to the United States to pursue her undergraduate studies. She earned dual degrees in Biochemistry and Microbiology from Southern Illinois University Carbondale and moved to Indiana to complete her PhD at Indiana University Bloomington. During her doctoral studies, she focused on understanding the intricate process of mitotic and meiotic chromosome segregation using budding yeast as a model organism. Her thesis uncovered novel regulatory mechanisms in meiotic chromosome segregation that differ significantly from those in mitosis, providing broader implications for the understanding of fundamental processes underlying chromosome segregation. Following her Ph.D., she transitioned into studying mammalian oogenesis for her postdoctoral studies in Dr. Soni Lacefield’s lab at the Geisel School of Medicine at Dartmouth. Her current research aims to advance our understanding of the fundamental mechanisms underlying female gamete formation, with a particular focus on the role of the MOS signaling pathway in normal fertility and the prevention of germ cell tumors.
Ubicació: Aula Josep Vendrell (Edifici C)
Data: Dilluns 15, Juliol de 2024 - 12:00h
Dijous, 12 Setembre, 2024
15:00
Sessió de Benvinguda a l'Alumnat de primer curs 2024-2025
Descripció:
La sessió de Benvinguda a l'alumnat de primer curs es farà en dos torns amb la següent distribució:
- 15:00 hores, Graus en Biologia, Biologia Ambiental i Biotecnologia
- 15:45 hores, Graus en Ciències biomèdiques, Bioquímica, Genètica i Microbiologia
La primera part de la sessió es farà a la Sala d'Actes de la Facultat i és donarà informació general. A la segona part, el responsable de la coordinació de cada grau, acompanyarà el seu alumnat a l'aula corresponent i seguirà amb la informació específica de cada titulació.
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Biociències
Data: Dijous 12, Setembre de 2024 - 15:00h
Divendres, 13 Setembre, 2024
11:00
Celebració del dia de l'Ecologia
Descripció:
Es tracta de la primera edició d’uns diàlegs al voltant de temes d’actualitat per celebrar el dia de l’ecologia, que és el14 de setembre.
L’esdeveniment està organitzat per la Societat Ibèrica d’Ecologia (SIBECOL) amb la participació de diversos professors de la unitat d’ecologia del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia (BABVE).
Els diàlegs comptaran amb quatre experts que dialogaran sobre la importància dels punts d’inflexió (‘tipping points’) associats a les onades de calor extrem en diferents tipus d’ecosistemes (marins, terrestres i d’aigües dolces).
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Biociències
Data: Divendres 13, Setembre de 2024 - 11:00h
Documents: