Estudiants aporten idees per a l'abordatge de les discriminacions amb jovent a Terrassa
La conclusió del repte, que es va presentar el proppassat 15 de juliol, ha consistit en un recull d’idees per donar a conèixer els serveis municipals de l’Ajuntament de Terrassa que aborden les discriminacions i aconseguir que aquestes situacions es recullin i es visibilitzin més per tal de prevenir-les i reduir-les.

Un equip format per estudiants de la UAB, de la Universitat de Trento (Itàlia) i la Universitat de Stavanger (Noruega) han participat en la resolució del repte Dealing with discrimination in young groups, proposat per l’Ajuntament de Terrassa.
El resultat del procés, que es va presentar el proppassat 15 de juliol, ha estat l’elaboració d’un document amb un recull d’idees per donar a conèixer els serveis municipals que aborden les discriminacions i per aconseguir que aquestes situacions es recullin i es visibilitzin més per tal de prevenir-les i reduir-les.
Durant mesos, els estudiants han treballat plegats i s’han format en la matèria a través de l’estudi de fonts bibliogràfiques acadèmiques i d’entrevistes amb informants clau com ara persones expertes i tècniques municipals. També han fet un estudi de cas a Can Parellada, barri que van poder visitar i on van poder conversar sobre la qüestió amb joves participants del projecte Districte Jove del Servei de Joventut de Terrassa.
El repte, que s’ha portat a terme durant aquest curs 2023-2024, ha estat encapçalat per la professora Begonya Saez Tajafuerce, del Departament de Filosofia i coordinadora del mínor en Estudis de Gènere.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Reducció de les desigualtats
Pau, justícia i institucions sòlides
Fi de la pobresa
Educació de qualitat